Ο όμιλος Μαΐλλη επιλέγει το Office 365

17:54 5/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Ο όμιλος Μαΐλλη, επιδιώκοντας μείωση των δαπανών του σε επίπεδο πληροφοριακών συστημάτων και βελτιστοποίηση της οργάνωσής του, προχώρησε στην εγκατάσταση του Exchange Online, της ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εντάσσεται στο Office 365, την πλατφόρμα παραγωγικότητας και συνεργασίας της Microsoft
στο cloud.

Ο όμιλος Μαΐλλη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή ολοκληρωμένων βιομηχανικών λύσεων, εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 52 χώρες ανά τον κόσμο μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο 27 θυγατρικών εταιρειών και περισσότερους από 350 ανεξάρτητους διανομείς.

Διαθέτοντας ένα εκτενές δίκτυο μετακινούμενων συνεργατών, ο όμιλος έχει ως βασικό ζητούμενο μια υψηλής ποιότητας υπηρεσία που θα επιτρέπει στους εργαζόμενούς του να διατηρούν σταθερή επαφή με την εταιρία. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να προχωρήσει στην επιλογή και υιοθέτηση μίας ενιαίας και αξιόπιστης λύσης πληροφορικής για τις αυξημένες ανάγκες του σε επίπεδο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν διαφορετικές λύσεις λογισμικού στις χώρες δραστηριοποίησής του.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι παραπάνω ανάγκες, η εταιρία επέλεξε τη λύση του Office365 και ειδικότερα την υπηρεσία Exchange Online, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη βελτιστοποίηση της κεντρικής διαχείρισης των συστημάτων, στη μείωση δαπανών και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Η λύση αυτή ενοποίησε διαφορετικά συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ήταν εγκατεστημένα στον όμιλο, και πλέον παρέχει μια ενιαία και κοινή πλατφόρμα enterprise messaging, υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με δυνατότητα πρόσβασης μέσω οποιασδήποτε συσκευής κινητού τηλεφώνου ή/και browser, υπηρεσία ημερολογίου και ενιαίο εταιρικό κατάλογο επαφών στο cloud.

Ταυτόχρονα, παρέχεται 99,9% Service Level Agreement απευθείας με τη Microsoft, ενώ η υποδομή messaging του Ομίλου καλύπτεται πλέον από τις υπηρεσίες Disaster Recovery των Microsoft Datacentres.

Η υλοποίηση της λύσης ξεκίνησε τον Ιανουάριο και μέχρι τώρα έχει εγκατασταθεί σε συνολικά 330 θέσεις εργασίας σε Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία. Στόχος της εταιρίας είναι η εν λόγω λύση να εγκατασταθεί σε συνολικά περίπου 600 θέσεις εργασίας, και εντός Ελλάδας, αλλά και στις άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία. Επισημαίνεται ότι η εγκατάσταση της λύσης στην Ελλάδα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρίας Byte.

H κα Παρασκευή Μπότση, Group I.T. Director του Ομίλου Μαΐλλη δήλωσε: «Προκειμένου να ανταποκριθούμε ως εταιρία στις σύνθετες ανάγκες επικοινωνίας που έχουμε, λάβαμε τη στρατηγική απόφαση να ενοποιήσουμε τις διαφορετικές πλατφόρμες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε, υιοθετώντας μία ενιαία λύση, η οποία θα μας εξασφάλιζε καλύτερη οργάνωση και μείωση κόστους.
Προχωρήσαμε στην επιλογή του Exchange Online της Microsoft, καθώς κατόπιν εκτενούς έρευνας που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη και αποτελεσματ
Keywords
Τυχαία Θέματα