Νέο Lenovo ThinkPad για μαθητές και σχολεία

14:46 20/12/2011 - Πηγή: PC Nea
H Lenovo ανακοίνωσε σήμερα ένα laptop, ειδικά σχεδιασμένο για τον χώρο της εκπαίδευσης, το νέο ΤhinkPad X130e. Το ThinkPad X130e έρχεται με όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, με στόχο αφενός να βοηθήσει τους μαθητές να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και αφετέρου να προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν πλήρως τη χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων.
Το ThinkPad X130e έρχεται με τους πιο
πρόσφατους επεξεργαστές INTEL & AMD, δίνοντας στους εν δυνάμει χρήστες την δυνατότητα επιλογής. Παράλληλα, διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ασύρματο δίκτυο καθώς και multimedia εργαλεία που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ψηφιακής μάθησης.

Με στόχο τη χρήση από παιδιά, το ThinkPad X130e έχει ενισχυμένο και εξαιρετικά ανθεκτικό άνω κάλυμμα καθώς και πληκτρολόγιο, ενώ χαρακτηριστική είναι η ευκαμψία της οθόνης.

Τα σχολεία, επιπλέον, θα ενθουσιαστούν τόσο από τις επιδόσεις του και την αξιοπιστία του, όσο και με τις δυνητικά προσαρμόσιμες επιλογές του, συμπεριλαμβανομένων των asset tags, των τροποποιήσεων BIOS, του custom imaging και μιας ευρείας επιλογής προσαρμοσμένων χρωμάτων.

«Συγκεντρώσαμε πολλούς διακεκριμένους εκπαιδευτικούς, στο Lenovo ThinkTank 2011, και προέκυψε από το CIOS πως στην κορυφαία θέση της λίστα των λειτουργιών – σημαντικών προϋποθέσεων για τις αγορές των PC – είναι η “ανθεκτικότητα”», δήλωσε ο Dilip Bhatia, Aντιπρόεδρος, ThinkPad Business Unit της Lenovo.

«Ενώ δημιουργούσαμε για χρόνια προϊόντα πραγματικά “σκληρά”, ώστε να καταφέρνουν να περνούν πολλές δοκιμασίες στρατιωτικού βαθμού, κάναμε συγκεκριμένες βελτιώσεις που απαιτούνται για ένα laptop έτσι ώστε να αναδειχθεί επιτυχημένο σε ένα περιβάλλον εκπαίδευσης. Έτσι κατασκευάσαμε το ThinkPad X130e.»

Το laptop ThinkPad X130e βοηθά τους μαθητές να απορροφήσουν όσα περισσότερα μπορούν από την κάθε ημέρα χρήσης. Το 11.6’’ ιντσών ελαφρύ ultraportable laptop διαθέτει την επεξεργαστική επίδοση που χρειάζονται οι μαθητές για εργασίες που απαιτούν πολλές, παράλληλες, δραστηριότητες με επιλογή είτε AMD Fusion E-300 και E-450, είτε – δεύτερης γενιάς – Intel Core i3-2367M ULV επεξεργαστών.

Ταυτόχρονα, για τα multimedia μαθήματα, το laptop προσφέρει επιλογή γραφικών, μεταξύ AMD Radeon ή Intel HD-powered, προσφέροντας στους μαθητές μια πλούσια οπτική εμπειρία.

«Η δημιουργία συσκευής σχεδιασμένης για τη βελτίωση του ρυθμού μάθησης των μαθητών, αποτελεί βασική αρχή για την μετατροπή της εκπαίδευσης,» δήλωσε ο Paige Johnson, Στρατηγικός Αναλυτής Εκπαίδευσης, της Intel.

“To Lenovo ThinkPad X130e έρχεται εξοπλισμένο με 2ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i3, παρέχοντας τις δυνατότητες και λειτουργίες που χρειάζονται οι μαθητές για την εκπαίδευση του 21ου αιώνα».

Με βάρος λιγότερο από 1,5 κιλό, οι μαθητές μπορούν πολύ εύκολα να μεταφέρουν το laptop τους χωρίς να πρέπει να το επαναφορτίζουν, καθώς η εκτεταμένη ζωή της μπαταρίας διαρκεί έως και 8,5 ώρες, ξεπερνά, δηλαδή, τη διάρκεια μίας σχολικής η
Keywords
Τυχαία Θέματα