Νέα γενιά δορυφορικών υπηρεσιών VPN υψηλής απόδοσης

22:10 13/3/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Eutelsat Communications και η OneAccess, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές multi-service router και συσκευών πρόσβασης σε δίκτυα Carrier Ethernet, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας υψηλής απόδοσης, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο την παροχή υπηρεσιών ασφαλούς VPN σε επιχειρήσεις, μέσω του High Throughput δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat.

Η
νέα υπηρεσία, η οποία έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί μέσα στον Μάρτιο του 2013 και θα είναι αμέσως διαθέσιμη σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης του KA-SAT, καθιστά τη δορυφορική επικοινωνία ακόμη πιο προσιτή για τις επιχειρήσεις, προσφέροντας διασύνδεση επιπέδου DSL, σε τιμές επιπέδου DSL.

Από το 2011 και χάρη στον KA-SAT της Eutelsat, το τοπίο των ευρυζωνικών δορυφορικών υπηρεσιών μετασχηματίζεται με σταθερά βήματα προς όφελος οικιακών και εταιρικών πελατών από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Με στόχο να βελτιώσει και να διευρύνει την γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών για επιχειρήσεις, η OneAccess προχώρησε στη συνεργασία με την Eutelsat και στην ανάπτυξη του One1520, ενός εξειδικευμένου δορυφορικού router, στο οποίο ενσωματώνεται λογισμικό traffic acceleration, IP routing και IP-VPN secure transport, εξασφαλίζοντας ταχύτητες 20Mbps στη λήψη (download) και 6Mbps στην εκπομπή (upload).

Μέσα από ένα μόνο κουτί, το One1520 προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση δορυφορικής επικοινωνίας, περιορίζοντας δραστικά το κόστος κτήσης και λειτουργίας, τόσο για τους συνδρομητές, όσο και για τους παρόχους της υπηρεσίας. Η καινοτόμος αυτή πλατφόρμα οδηγεί σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς είναι ιδανική για επιχειρήσεις που διαθέτουν διάσπαρτες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στο Ίντερνετ και η λειτουργία ενός ασφαλούς και γρήγορου εταιρικού δικτύου έχει ζωτική σημασία για τη δραστηριότητά τους.

Έτσι, έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, είτε για λόγους εφεδρείας, είτε για λόγους αποσυμφόρησης της κίνησης άλλων υποδομών, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλής ασφάλειας.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο κ. Jean-François Fenech, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Broadband Business της Eutelsat, ανέφερε τα εξής: «Με την κορυφαία τεχνολογία KA-SAT έχουμε ήδη δείξει την ικανότητά μας αναφορικά με την παροχή εταιρικής ευρυζωνικής πρόσβασης υψηλής ποιότητας και μεγάλης χωρητικότητας, μέσα από υπηρεσίες οι οποίες εκτείνονται σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης του δορυφόρου πολλαπλών δεσμών KA-SAT της Eutelsat.

H συνεργασία μεταξύ Eutelsat και OneAccess ανεβάζει τις υπηρεσίες μας προς τους επιχειρηματικούς πελάτες σε ένα νέο επίπεδο, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις πραγματικές λύσεις VPN επόμενης γενιάς, μέσα από την αξιοποίηση της δορυφορικής τεχνολογίας KA-SAT και των καινοτόμων router της OneAccess».

Ο κ. Bertrand Meis, Διευθύνων Σύμβουλος της OneAccess προσέθεσε: «Αυτή η συνεργασία είναι μοναδική και αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Τα custom διπύρηνα router της OneAccess ενσωματώνουν ειδικό λογισμικό για τη βέλτιστη λειτουργία και την ασφάλεια των δικτύων WAN, εξασφαλίζοντας μειωμένο latency και δυναμική βελτιστοποίηση της κίνησης.

Το One1520 είναι μια ολοκληρωμένη λύση που εξασφαλίζει πρόσβαση, διαφάνεια και υψηλή απόδοση. Αξιοποιώντας τη δύναμη του KA-SAT, αποτελεί μια one-box λύση για τις επιχειρήσεις που αναζητούν υπηρεσίες ασφαλούς επικοινωνίας υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μια πραγματική συμπληρωματική πρόταση για οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες DSL που τους είναι διαθέσιμες σήμερα».
Keywords
Τυχαία Θέματα