Μετρητά τέλος, όλα με κάρτες

07:01 16/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Όλες οι δαπάνες που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση, θα πληρώνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης , ό,τι αναγράφεται στη φορολογική δήλωση, ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας ή μέσω τραπέζης.

Αυτό αφορά επίσης ενοίκια , ιατρικά έξοδα, αγορές Ι.Χ. και δαπάνες οικογένειας, ενώ το «χτίσιμο» του αφορολογήτου θα έχει σχέση με το εισόδημα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθούν πλήρως οι ηλεκτρονικές και τραπεζικές συναλλαγές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο
κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι αποδείξεις, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ , εκτός από αυτές που αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, όπως τα ενοίκια, τα ιατρικά έξοδα.

Από το νέο έτος, για να έχει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος αφορολόγητο όριο, θα πρέπει οι δαπάνες του να έχουν πραγματοποιηθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Από το 2016 η εφορία θα αναγνωρίζει για έκπτωση φόρου μόνο τις δαπάνες μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών ή τραπεζικής συναλλαγής. Οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό χρήμα».

Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι χάρτινες αποδείξεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking ένα ποσό που θα φτάνει έως τα 9.545 ευρώ , αν θέλουν να πετύχουν τη μέγιστη φορο-έκπτωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα