Με τρια ελληνικά startups το Demo Day

06:28 19/2/2014 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο του Disrupt Startup ScaleUp Founders Bootcamp, το οποίο ξεκίνησε προχθές με το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης στο Fit Startup Factory (FSF), πραγματοποιήθηκε χθες το DEMO DAY, μια ζωντανή διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 8 ομάδες μεταξύ των οποίων και τα 3 ελληνικά startups - Sponsor Boat , Captainwise.com, και PoSEAdon.

Τα startups συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες καθώς και το ενδιαφέρον
περισσότερων από 70 επενδυτών και εκπροσώπων μεγάλων εταιριών, ενώ στην εκδήλωση έντονη ήταν και η παρουσία εκπροσώπων του τουρκικού τύπου.

Ο Μιχάλης Συνοδινός με ένα εξαιρετικό βίντεο παρουσίασε το PoSEAdon, μια εφαρμογή που ανοίγει νέους δρόμους ενημέρωσης και αντίληψης για την ναυσιπλοΐα. Ο Άλεξ Αργυρόπουλος με μια ξεκάθαρη και πολύ δυνατή παρουσίαση μίλησε για το Captainwise.com, το οποίο συνδυάζει την ευκολία στην αναζήτηση προορισμών και πακέτων διακοπών με την εμπειρία περιήγησης στην ιστοσελίδα.

Η Ινέ Αλεξάκη άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις παρουσιάζοντας το Sponsor Boat και αναλύοντας το μοντέλο χορηγιών που αυτό προσφέρει.
Το startup που θα επιλεγεί να συμμετάσχει στο Startup Turkey στις 20-22 Φεβρουαρίου 2014 και τα αποτελέσματα του DEMO DAY θα ανακοινωθούν σήμερα το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και αύριο θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (1to1) με «αγγέλους» επενδυτές και πιθανούς συνεργάτες.

Ο Ιhsan Elgin και ο Μιχάλης Στάγκος μίλησαν για το πρόγραμμα και ανακοίνωσαν τη συνέχεια και την περαιτέρω ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας, σχεδιάζοντας ήδη το επόμενο Bootcamp σε άμεσο χρονικό διάστημα. Το μοντέλο των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με την εξωστρέφεια και την ταχεία ανάπτυξή του κέρδισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Disrupt, Startup, ScaleUP Founders Bootcamp
Το πρόγραμμα “Disrupt, Startup, ScaleUP Founders Bootcamp” δημιουργήθηκε από τους Industry Disruptors – Game Changers σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή της Τουρκίας Fit Startup Factory, με την υποστήριξη του Özyeğin University και της Pegasus Airlines.

Fit Startup Factory
Το Fit Startup Factory, δημιουργήθηκε το 2011, και είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας με στόχο την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών τεχνολογίας της Τουρκίας στη δημιουργία δυνητικών και βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα γραφεία του Fit Startup Factory στεγάζουν επίσης τους Galata Business Angels (μια ομάδα «αγγέλων» επενδυτών), την etohum (μια κοινότητα τεχνολογικών startup) και το Doğa Girişim (VC).

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers
Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Διαβάστε περισσότερα: www.industrydisruptors.org.
Keywords
Τυχαία Θέματα