Μακριά από το mobile Internet παραμένουν οι εφημερίδες

11:10 9/6/2014 - Πηγή: PC Nea
Το διαδίκτυο στη σύγχρονη εποχή γίνεται φορητό και η νέα στόχευση των μεγάλων εκδοτικών ομίλων διεθνώς είναι πλέον η εξής: Έντυπο, διαδίκτυο, κινητό, ταμπλέτα. Φυσικά η σειρά είναι διαφορετική αφού όλοι συμφωνoύν στις εκτιμήσεις τους και χτίζουν το μέλλον των ομίλων τους βασισμένοι στην παρακάτω φράση: “Mobile first”!
-->

Σύμφωνα με έρευνα της Google του 2012 έξυπνο κινητό τηλέφωνο στην Ελλάδα
διαθέτει το 36% του πληθυσμού ενώ το 40% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι νέες μετρήσεις θα δείξουν εντυπωσιακά μεγαλύτερα ποσοστά καθώς αυτά τα δύο χρόνια αυξήθηκε σημαντικά η διείσδυση του internet στην Ελλάδα ενώ είναι επίσης ξεκάθαρη η τάση να αντικατασταθούν όλες οι συσκευές κινητών τηλεφώνων παλιάς τεχνολογίας με smartphones. Επίσης οι πωλήσεις tablets στη χώρα μας αυξήθηκαν το 2013 με ραγδαίους ρυθμούς και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων σε σχέση με το 2012 γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια τεράστια δυναμική προς αυτή την κατεύθυνση που όπως φαίνεται δεν λαμβάνεται ακόμα υπόψη από τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς όπως προκύπτει διαπιστώνεται υστέρηση στην παρουσία των ελληνικών εφημερίδων στις φορητές πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα μόλις μια στις πέντε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, ποσοστό 20%, προβάλουν στις ιστοσελίδες τους εφαρμογές για φορητές συσκευές. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η υστέρηση στον περιφερειακό τύπο όπου μόλις το 9% των τοπικών εφημερίδων προβάλει στην ιστοσελίδα του εφαρμογή για smartphones ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει ακόμη περισσότερο στο 6% όταν πρόκειται για εφαρμογές για ταμπλέτες.

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πόσο μακριά ακόμη βρίσκονται οι ελληνικές εφημερίδες από τις διεθνείς εξελίξεις και μαρτυρούν έναν αργό βηματισμό στη μετάβαση του ελληνικού τύπου στη νέα ψηφιακή εποχή.

Πηγή: reforme.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα