Η πρώτη Enterprise-Class σουίτα εφαρμογών Big Data που βασίζεται σε Open Source

09:51 4/3/2015 - Πηγή: PC Nea
Η Pivotal, μία από τους πρωτοπόρους του ανοικτού κώδικα, ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της σουίτας Pivotal Big Data, της επόμενης γενιάς λύσεων big data, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να επιταχύνουν την αξιοποίηση των big data
που έχουν τη διάθεση τους. Η Pivotal γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κλάδο, η οποία προχωρά στο άνοιγμα του κώδικα βασικών components για εφαρμογές big data, τα οποία απαρτίζουν τη σουίτα Pivotal Big Data.

Έχοντας επενδύσει περισσότερα από 25 χρόνια στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου καταλόγου λύσεων για big data, η Pivotal, μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία και πελατολόγιο που περιλαμβάνει εταιρείες από κάθε κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας, αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία της και προσφέρει στους πελάτες της την επιλογή του ανοικτού κώδικα, θέλοντας να τους βοηθήσει να κάνουν πιο γρήγορες τις data-driven εφαρμογές τους.

Βασικά συστατικά του Pivotal Big Data Suite, όπως μεταξύ άλλων η Pivotal Greenplum Database - το κορυφαίο analytical MPP data warehouse της παγκόσμιας αγοράς, το Pivotal HAWQ - η κορυφαία μηχανή ανάλυσης Hadoop για προηγμένες εφαρμογές enterprise SQL, και το Pivotal GemFire – η καλύτερη premium NoSQL in-memory database, θα βασίζονται – για πρώτη φορά στα χρονικά- σε έναν πυρήνα ανοικτού κώδικα. Οι προσθήκες/τροποποιήσεις θα αποτελούν έναν ανοικτό και πλήρως λειτουργικό πυρήνα, ο οποίος θα προσφέρει resiliency σε mission critical εφαρμογές, προηγμένες υπηρεσίες υποστήριξης, βέλτιστη απόδοση για απαιτητικά enterprise workloads και προηγμένα εργαλεία λειτουργίας.

Υλοποίηση σε μια ανοικτή πλατφόρμα τεχνολογίας Cloud

Το ενδιαφέρον των πελατών έχει μετατοπιστεί από την αποθήκευση δεδομένων στην άντληση αξίας από αυτά, γεγονός που σημαίνει ότι αναζητούν πλέον μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα χειριστούν. Η σουίτα Pivotal Big Data προσφέρει στους πελάτες μια λύση agile data, βασισμένη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα, η οποία μπορεί να αναπτύσσεται με ευέλικτο τρόπο μέσω της τεχνολογίας cloud.

Η Pivotal Big Data Suite θα είναι σε θέση να υποστηρίζει bare metal commodity hardware, appliance-based delivery, virtualized instances, και από σήμερα υλοποιήσεις public, private, και hybrid clouds. Επιπλέον, θα συνοδεύεται από τον Pivotal Cloud Foundry Operations Manager, ο οποίος θα της επιτρέπει να υποστηρίζει υπηρεσίες στο εσωτερικό των Pivotal Cloud Foundry εφαρμογών.

Ευελιξία και πληθώρα επιλογών με μία και μόνο συνδρομή
Η Pivotal Big Data Suite θα είναι η πρώτη και μοναδική σουίτα της Αγοράς η οποία θα περιλαμβάνει enterprise-class λύσεις για big data, βασισμένες σε έναν πυρήνα ανοικτού κώδικα. Μέσα από μία ευέλικτη σουίτα, τόσο οι προγραμματιστές εφαρμογών, όσο και οι data practitioners θα μπορούν να υπερβαίνουν όλα τα εμπόδια που σχετίζονται με την ανάπτυξη υποδομών για big data. Από σήμερα, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε έναν ευέλικτο συνδυασμό data lakes, ισχυρών εργαλείων για εφαρμογές προηγμένων analytics και data science, καθώς και μιας σειράς building blocks που τους δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζουν custom data-centric scale-out εφαρμογές σε περιβάλλον hybrid cloud.

Το Pivotal Big Data Suite με νέα Application Services
Η νέα έκδοση της σουίτας Pivotal Big Data περιλαμβάνει αρκετά νέα data services:
● (Νέο) Pivotal Big Data Suite on Pivotal Cloud Foundry— αξιοποιεί ορισμένα προηγμένα data services χρησιμοποιώντας εφαρμογές που τρέχουν ως services στην open cloud platform.
● (Νέο) Spring XD— high scaling distributed framework ανοικτού κώδικα, για εφαρμογές data ingestion, batch processing και analytic pipeline management.
● (Νέο) Redis— κορυφαίο scalable key-value store και data structure server ανοικτού κώδικα.
● (Νέο) RabbitMQ— κορυφαίο scalable και αξιόπιστο message queue ανοικτού κώδικα για χρήση σε διάφορες εφαρμογές.

Ενιαία και ανοικτή προσέγγιση στα Big Data
Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των πελατών για ομογενοποίηση του χώρου των Big Data, η Pivotal ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες μία σταθερή, ασφαλή και διαλειτουργική βάση, επάνω στην οποία μπορούν να κτίσουν τις εφαρμογές τους.

Σε μια σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η Pivotal δηλώνει τη συμμετοχή της στην Open Data Platform, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας και της υιοθέτησης μοντέρνων, scalable αρχιτεκτονικών data από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η Pivotal ανακοίνωσε τη στρατηγική της συμμαχία με τη Hortonworks, η οποία έχει στόχο να απλοποιήσει την υιοθέτηση του Apache™ Hadoop® από τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας περιλαμβάνεται και η δυνατότητα προηγμένων services της Pivotal, όπως για παράδειγμα το HAWQ, να τρέχουν σε Hortonworks Data Platforms.
Keywords
Τυχαία Θέματα