Η «Πράσινη Οικιακή Συσκευή του Μέλλοντος»

09:55 31/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Με μία ξεχωριστή τελετή απονομής ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο ‘Green Contest’ για την ανάδειξη της «Πράσινης Οικιακής Συσκευής του Μέλλοντος» που διεξήγαγε η Ηλεκτρονική και το WWF Ελλάς.

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και είχε ως στόχο την ενίσχυση της οικολογικής τους συνείδησης και την επαφή τους με οικολογικά υλικά και εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την «Πράσινη Οικιακή Συσκευή του Μέλλοντος», απεικονίζοντας την είτε σε μακέτα είτε σε σχέδιο, χωρίς περιορισμούς στη τεχνοτροπία.

Συνολικά, ο διαγωνισμός που διοργάνωσε η Ηλεκτρονική και το WWF Ελλάς, είχε 132 συμμετοχές από τα 4 σχολεία που συμμετείχαν στην πιλοτική του φάση. Ανάμεσα στα βραβεία συμπεριλαμβάνονταν ένας οικολογικός Projector, ένα laptop με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, μια φωτογραφική μηχανή και δωροεπιταγές με δυνατότητα αγοράς επιλεγμένων οικολογικών προϊόντων από τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής.

Ο κ. Γιάννης Στρούτσης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ηλεκτρονικής δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό για την Οικιακή Συσκευή του Μέλλοντος και το υψηλό επίπεδο των εκθεμάτων προοιωνίζουν ένα καλύτερο μέλλον, μία γενιά ικανή να περάσει από τη θεωρία στη πράξη. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και φυσικά να επαναλάβουμε τον διαγωνισμό με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού σχολείων. Ευχαριστούμε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους καθηγητές για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού».

Ο κ. Δημήτρης Καραβέλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς ανέφερε: «Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επέφερε, μόνο ελπιδοφόρα μπορούν να χαρακτηριστούν. Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει μέσα από την τεχνολογία αλλά κυρίως μέσα από τη νέα γενιά. Αυτή η γενιά μας έδειξε με εμφατικό τρόπο ότι τεχνολογία και περιβάλλον μπορούν να συμβαδίσουν, χωρίς να υστερήσει κανένα εκ των δύο».

Το σύνολο των έργων θα εκτίθενται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Art Gallery, που βρίσκεται στο κατάστημα της Ηλεκτρονικής στο Μαρούσι, μέχρι τις 20 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα