Η ΙΒΜ προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα εποχή της Πληροφορικής

17:28 18/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Η IBM ανακοίνωσε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς μια νέα, απλούστερη εποχή της πληροφορικής, με την παρουσίαση μια νέας κατηγορίας ολοκληρωμένων συστημάτων (expert integrated systems).

Αυτή η νέα οικογένεια είναι η πρώτη με ενσωματωμένη τεχνογνωσία και βασίζεται στην εμπειρία δεκαετιών της IBM στη διαχείριση της πληροφορικής
υποδομής δεκάδων χιλιάδων πελατών σε 170 χώρες.

Η οικογένεια των ολοκληρωμένων συστημάτων της IBM –με την επωνυμία PureSystems– είναι το αποτέλεσμα Έρευνας και Ανάπτυξης και εξαγορών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια αξίας $2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί μια άνευ προηγουμένου κίνηση της IBM με στόχο την ολοκλήρωση όλων των στοιχείων της Πληροφορικής, τόσο εικονικών όσο και υλικών.

Η νέα οικογένεια συστημάτων προσφέρει στους πελάτες μια εναλλακτική λύση στο σημερινό επιχειρηματικό μοντέλο πληροφορικής, στο οποίο τα πολλαπλά και διάσπαρτα συστήματα απαιτούν σημαντικούς πόρους για την εγκατάσταση και τη συντήρησή τους.

Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες σε όλον τον κόσμο είναι ότι αναγκάζονται να δαπανούν το 70 τοις εκατό ή και περισσότερο του προϋπολογισμού Πληροφορικής σε απλές λειτουργίες και σε συντήρηση, γεγονός που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για επενδύσεις στην καινοτομία.

Τα δύο τρίτα των εταιρικών έργων πληροφορικής παραδίδονται έχοντας υπερβεί τον προϋπολογισμό και με καθυστέρηση, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της IBM, η οποία αποκαλύπτει επίσης ότι μόνο ένα στα πέντε εταιρικά τμήματα πληροφορικής είναι σε θέση να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού πληροφορικής στην καινοτομία. Για να συμμετάσχετε στη συζήτηση, επισκεφθείτε το #ΙΒΜPureSystems στο Twitter.

Με την εισαγωγή της νέας οικογένειας προϊόντων PureSystems, η ΙΒΜ αποκαλύπτει 3 κύριες εξελίξεις που οδηγούν σε μια νέα εποχή υπολογιστικής τεχνολογίας σχεδιασμένης για να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μειώσουν δραστικά τα υψηλά κόστη και την πολυπλοκότητα που σχετίζεται μα τη διαχείριση της πληροφορικής.

Σχεδιασμός “Scale In”: Με τα PureSystems, η ΙΒΜ εισάγει μια νέα έννοια στο σχεδιασμό συστημάτων καθώς ενσωματώνει τον Server, τα αποθηκευτικά συστήματα και το δίκτυο σε ένα υψηλά αυτοματοποιημένο, έυχρηστο σύστημα. Ο σχεδιασμός “Scale in” παρέχει αυξημένη πυκνότητα- τα PureSystems μπορούν να διαχειριστούν διπλάσιες εφαρμογές σε σύγκριση με άλλα συστήματα της ΙΒΜ, διπλασιάζοντας την υπολογιστική ισχύ ανα square foot στο χώρο του data center.

Patterns of Expertise: Για πρώτη φορά, η ΙΒΜ ενσωματώνει τεχνολογία και τεχνογνωσία μέσω ενός πρωτοποριακού λογισμικού που επιτρέπει στα συστήματα να αυτοματοποιούν βασικές, χρονοβόρες εργασίες, όπως διαμόρφωση, ανάπτυξη και τρέχουσες αναβαθμίσεις

Cloud Ready Integration: Ολη η οικογένεια PureSystems είναι σχεδιασμένη για cloud , επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δημιουργούν άμεσα ιδιωτικά, αυτοεξυπηρετούμενα clouds τα οποία μπορούν να κλιμακωθούν ή να περιορισθούν αυτόματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα