Η Samsung παρουσιάζει το μέλλον της οικιακής ψυχαγωγίας

07:28 22/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Samsung Electronics παρουσίασε τα νέα προϊόντα Ήχου και Εικόνας (TV και AV) στο Samsung European Forum 2012, τα οποία αποτελούν πιο έξυπνες λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας με αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα είναι ευέλικτες στις αναδυόμενες
προκλήσεις του κλάδου.

Με αφετηρία την επιτυχημένη παρουσίαση των προϊόντων της, στη CES 2012 (Consumer Electronics Show), η εταιρεία έδωσε μία πρώτη γεύση στο Ευρωπαϊκό κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα προϊόντα που διατίθενται στις αντίστοιχες αγορές.

Ως κορυφαία εταιρεία στην αγορά της τηλεόρασης για έβδομη συνεχή χρονιά, η Samsung έδωσε το στίγμα της στρατηγικής της για το 2012, σύμφωνα με την οποία υπόσχεται τη συνεχή διάθεση καινοτόμων προϊόντων και πλούσιου περιεχόμενου στην κατηγορία των TVs και AVs – συμβάλλοντας η εταιρεία να διατηρήσει το ισχυρό της προβάδισμα στην αγορά και την premium εταιρική της ταυτότητα, ως brand, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Samsung αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία FPTV στην Ευρώπη για το 2011, με πάνω από 32% μερίδιο αγοράς. Η ηγετική θέση της Samsung επεκτείνεται επίσης στην κατηγορία Home Theater System στην Ευρώπη, που κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά για τέσσερα συναπτά έτη.

Η στρατηγική της Samsung στην κατηγορία των TVs και AVs στηρίζεται σε τρεις άξονες: την «Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction), το «Έξυπνο» Περιεχόμενο (Smart Content) και την «Έξυπνη» Αναβάθμιση (Smart Evolution).

«Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction)
Όπως παρουσιάστηκε στο European Regional Forum, η νέα τεχνολογία Smart Interaction της Samsung προσφέρει στους χρήστες της Smart TV μία νέα, πιο φυσική και διαδραστική προσέγγιση στη χρήση της τηλεόρασης – «σπάζοντας» τα φυσικά όρια μεταξύ του χρήστη και της οθόνης.

Οι χρήστες των νέων Smart TVs επικοινωνούν διαδραστικά με τις τηλεοράσεις τους μέσω φωνητικών εντολών, αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου κίνησης. Οι νέες προηγμένες λειτουργίες εμπλουτίζουν την εμπειρία του χρήστη σε μια ανταγωνιστική αγορά τηλεόρασης, που εκτιμά την ευκολία, την άνεση και τις αυξημένες δυνατότητες επιλογής.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να τερματίσουν τη λειτουργία της τηλεόρασής τους, να θέσουν σε λειτουργία επιλεγμένες εφαρμογές ή να αναζητήσουν περιεχόμενο μέσω διαδικτύου, χωρίς να αγγίξουν το τηλεχειριστήριο.

Τις δυνατότητες της «έξυπνης» διαδραστικότητας (Smart Interaction) μπορεί να ανακαλύψει ο χρήστης στις τηλεοράσεις ναυαρχίδες της εταιρείας για το 2012, συμπεριλαμβανομένων των σειρών LED ES8000, LED ES7000 και Plasma E8000.

Η ενσωματωμένη κάμερα και τα δύο μικρόφωνα βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του ελέγχου κίνησης και της φωνητικής εντολής, αντίστοιχα. Η «έξυπνη» διαδραστικότητα (Smart Interaction) υποστηρίζει 30 γλώσσες και 26 ενσωματωμένες εντολές, παρέχοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει την τηλεόρασή του, χωρίς επιπρόσθετες συσκευές.

«Έξυπνο» Περιεχόμενο» (Sma
Keywords
Τυχαία Θέματα