Η Nvidia αποκαλύπτει το Tegra 3

13:11 10/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Νokia ανακοίνωσε τις τελικές λεπτομέρειες για το Tegra 3, την υπολογιστική πλατφόρμα της για φορητές συσκευές. Το SoC (System On a Chip) θα υποστηρίζει notebooks, smartphones και Tablets.
Ως σημείο αιχμής της νέας πλατφόρμας η Nvidia αναφέρει τον πενταπλασιασμό της απόδοσης σε σχέση με το Tegra 2,
τον τριπλασιασμό των επιδόσεων της ενσωματωμένης GPU και την αύξηση της αυτονομίας.

Η μνήμη L1 cache για τον τετραπύρηνο επεξεργαστή ανέρχεται στα 32/32KB ανά πυρήνα, ενώ η μνήμη L2 cache θα είναι 1MB. Ένας πρόσθετος "Companion Core" θα μπορεί να αποκτά πλήρη πρόσβαση στην L2 cache, όταν οι κύριοι πυρήνες βρίσκονται σε idle mode.

Ο λεγόμενος Companion Core θα αποτελεί ένα είδος πέμπτου πυρήνα που είναι επιφορτισμένος με την διεκπεραίωση απλών εντολών – όπως ο συγχρονισμός των emails, το παίξιμο ringtones και η μετάβαση των apps σε standby mode.

H GPU θα αποτελεί μια επεξεργασμένη έκδοση της GPU του Tegra 2 και θα συνεχίσει να περιορίζεται στο OpenGL ES 2.0.

Επιπλέον έχουν διπλασιαστεί τα shaders ώστε να μπορεί να απομυζηθεί περισσότερη ισχύ. Τουτέστιν οι χρήστες θα μπορούν πλέον να απολαύσουν νέα εφέ, όπως δυναμικά εφέ φωτός, το motion blur και τη ρεαλιστική απόδοση του νερού.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Nvidia, η νέα της πλατφόρμα θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα Tablets και στις κονσόλες παιχνιδιών.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια σύγκριση της νέας πλατφόρμας με το Tegra 2:

ΠΗΓΗ: TomsHardware

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα