Η Microsoft εξαγόρασε την startup επιχείρηση Talko

15:36 28/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Στην εξαγορά της startup επιχείρησης Talko προχώρησε η Microsoft πρόσφατα, μια εταιρία που πρόσφερε υπηρεσίας instant messaging. Σε ένα blog post, η τελευταία ανακοίνωσε την πώλησή της στον κολοσσό και ότι οι υπηρεσίες της σταδιακά θα ενσωματωθούν στην εφαρμογή του Skype.

O λόγος που η Talko αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Microsoft
είναι απλός: Σύμφωνα με αυτούς, κάποιες εταιρίες καταφέρνουν να συνθέσουν μια εφαρμογή messaging που καταλήγει τρομερά επιτυχής, ενώ άλλες προσπάθειες, από διαφορετικές επιχειρήσεις, αποτυγχάνουν εντελώς. Η Talko δυστυχώς ανήκε στη δεύτερη κατηγορία, «οπότε είναι ώρα για μια αλλαγή», δήλωσε η ίδια στο post της.

Η τεχνολογία της Talko θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών Skype της Microsoft, αλλά η υπηρεσία αυτή καθαυτή θα σταματήσει να λειτουργεί μέχρι το Μάρτιο του 2016. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία έχουν μοιραστεί μέσω της εφαρμογής.

Η εξαγορά της Talko, εταιρίας του Ray Ozzie δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση: Το 2005, η εταιρία αγόρασε άλλη μια επιχείριση του ίδιου, τη Groove Networks, η οποία ειδικευόταν και αυτή σε εργαλεία παραγωγικότητας. Ο Ozzie ενσωματώθηκε στη Microsoft, σύντομα προάχθη σε Chief Software Architect, αλλά το 2010 άφησε την εταιρία για να δημιουργήσει την Talko. Αυτή τη φορά δε θα γυρίσει πίσω στη Microsoft.

myphone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα