Η Google τιμά το συγγραφέα του Όλιβερ Τουίστ

11:18 7/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Google τιμά σήμερα τα γενέθλια του Άγγλου συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς, με ένα όμορφο χειρόγραφο doodle. Ο Ντίκενς γεννήθηκε πριν από ακριβώς 200 χρόνια, στις 7 Φεβρουαρίου 1812, στην Αγγλία. Ήταν το δεύτερο από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας του.
Σε ηλικία δέκα ετών μετακόμισε με την οικογένεια του στο Λονδίνο. Ένα τραγικό λάθος όπως φάνηκε αργότερα, καθώς ο πατέρας του δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο μεγάλο κόστος ζωής, βυθίστηκε στα χρέη τα οποία δεν μπόρεσε
να αποπληρώσει για να καταλήξει τελικά στη φυλακή. Κάτι που πλήγωσε βαθιά το μικρό Τσαρλς. .

Ο οποίος σταμάτησε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται σε ένα εργοστάσιο βερνικιών για να συντηρήσει την οικογένεια του. Οι άσχημες εμπειρίες από την παιδική του εμπειρία αποτέλεσαν αργότερα πηγή έμπνευσης, γράφοντας το "Δαβίδ Κόπερφιλντ" (που αποτελεί ουσιαστικά την αυτοβιογραφία του Όλιβερ Τουίστ).

Για να τιμήσει το έργο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα η Google προσάρμοσε σχετικά το λογότυπο της, με όλους τους χαρακτήρες που το απαρτίζουν να είναι γραμμένοι σε καλλιγραφική γραφή. Ανάμεσα, δε, στους χαρακτήρες του λογοτύπου μπορεί να δει κανείς φιγούρες από τα μυθιστορήματα του Τσαρλς Ντίκενς.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα