Η Fujitsu υποστηρίζει τους δημιουργικούς τρόπους έκφρασης

20:20 14/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Fujitsu, ο κορυφαίος προμηθευτής υποδομών πληροφορικής για την παγκόσμια αγορά, υποστηρίζει ενεργά τη νέα γενιά σε «μοδάτους» και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και καλλιτεχνικής εκτόνωσης.

Χαρακτήρες από Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια ζωντάνεψαν στον πρώτο διαγωνισμό κουστουμιών στην Ελλάδα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής των comic.

Το Comicdom
Con Athens οργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση με την υποστήριξη του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμλητήριου από τις 8 ως τις 10 Απριλίου.

Η Fujitsu, αναγνωρίζοντας αυτή τη νεωτεριστική μορφή έκφρασης, έδωσε την ευκαιρία στους πιο δημιουργικούς θαυμαστές, να επιδείξουν τις ικανότητες, το πάθος και το μεράκι τους στην ανάπτυξη και διάδοση του συγκεκριμένου χόμπι στην Ελλάδα χορηγώντας το πρώτο βραβείο για το διαγωνισμό cosplay, ένα φορητό υπολογιστή Fujitsu Lifebook AH530.

Ο ορισμός cosplay έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία. Είναι μια μορφή τέχνης και παράστασης από τους συμμετέχοντες, που είναι οι ήρωες των κόμικς αναπαριστώνται με συγκεκριμένα κοστούμια και αξεσουάρ. Οι συμμετέχοντες συχνά αλληλεπιδρούν για τη δημιουργία υποκουλτούρας που επικεντρώνεται γύρω από το συγκεκριμένο ρόλο.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα