Η Ericsson λανσάρει cloud λύσεις για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους

23:27 29/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο του Mobile World Congres στη Βαρκελώνη, η Ericsson εγκαινιάζει τη νέα της λύση για την οικοδόμηση και τη βελτιστοποίηση των κέντρων δεδομένων (data centers).
Πρόκειται για έναν τομέα προτεραιότητας για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν
δημόσιες, βασισμένες στο cloud, υπηρεσίες στους εταιρικούς πελάτες τους. Η Ericsson παρουσίασε μια νέα αντίληψη για τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την εφαρμογή των κέντρων δεδομένων, ενώ θα επιδείξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα cloud computing, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και ασφάλειας του cloud.

Οι ‘Data Center Build’ και ‘Data Center Optimization’ λύσεις της Ericsson ανταποκρίνονται στην αυξημένη ζήτηση για βασισμένες στο cloud υπηρεσίες, καθώς οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να γίνουν ολοένα και περισσότερο ευέλικτες. Με την προσφορά αυτή, η Ericsson εισέρχεται στην αγορά των κέντρων δεδομένων και ενισχύει τη θέση της ως ICT "παίκτης".

Ο Paolo Colella, Επικεφαλής του Consulting & Systems Integration της Ericsson, δήλωσε: «Οι πάροχοι βρίσκονται στην ιδανική θέση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διαθεσιμότητας υπηρεσίες cloud στις επιχειρήσεις.
Αυτό που φέρνουμε εμείς στον τομέα του cloud είναι η νοοτροπία της τηλεπικοινωνιακής ποιότητας, επικεντρώνοντας τόσο στη διαθεσιμότητα και στην ασφάλεια των υπηρεσιών, όσο και στα οφέλη από πλευράς κόστους και αποτελεσματικότητας για τους εταιρικούς πελάτες. Πέραν όμως αυτών, οι υπηρεσίες cloud προσφέρουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.
Η δημιουργία μιας λύσης cloud θα περιλαμβάνει πληθώρα τεχνολογικών προσεγγίσεων. Στο πλαίσιο της οργάνωσης υπηρεσιών της Ericsson, θα συνεισφέρουμε με τις αποδεδειγμένες ικανότητές μας, εξετάζοντας όλες τις πτυχές της αρχιτεκτονικής δικτύου, καθώς και το πώς να χτίσουμε, να βελτιστοποιήσουμε και να καταστήσουμε λειτουργικό το cloud».

Ο κ. Colella συνέχισε, τονίζοντας: «Η συγκεκριμένη προσέγγιση της Ericsson για το cloud ποικίλει από την κατασκευή νέων κέντρων δεδομένων, έως την εξασφάλιση λύσεων για παρόχους, μέσω της παγίωσης, του εκσυγχρονισμού και της τυποποίησης των ήδη υπαρχόντων IT περιβάλλοντων.
Με τη συνδρομή βελτιστοποιημένης cloud στρατηγικής, ο εταιρικός πελάτης μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές IT δαπάνες, χάρη στη μειωμένη ανάγκη για άδειες χρήσης software, floor space και λύσεις ψύξης. Επιπρόσθετα, οι υπηρεσίες cloud και η πρόσβαση στο εταιρικό IT περιβάλλον, μέσω σταθερού και φορητού Internet, έχει ως αποτέλεσμα οικονομικά οφέλη για την επιχείρηση».

Τέλος ο κ. Colella δήλωσε: «Η παγκόσμια εμβέλεια και οι δυνατότητες της Ericsson, συνδυαζόμενες με την εμπειρία μας στο να παραδίδουμε περισσότερα από 1.300 projects ολοκλήρωσης συστημάτων κάθε χρόνο για επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οργανισμούς μεταφορών που χρησιμοποιούν πολλαπλούς παρόχους και τεχνολογίες, καθώς και η εξειδίκευσή μας στη σταθερή και φορητή συνδεσιμότητ
Keywords
Τυχαία Θέματα