Φοιτητές με καινοτόμες ιδέες στον ελληνικό τελικό του Imagine Cup

12:00 4/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, ο ελληνικός τελικός του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού στην ομάδα Epione για την ομώνυμη καινοτόμο λύση, βράβευση η οποία εξασφάλισε
στους νικητές τη συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, από τις 8 έως και τις 13 Ιουλίου, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς ανέφερε: «Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Microsoft βρίσκεται η αντίληψη ότι η προώθηση της καινοτομίας σε καίριους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας συνιστά καταλύτη προόδου και ανάπτυξης. Ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που διανύει σήμερα η Ελλάδα, πιστεύουμε ότι η καινοτομία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.


Ωστόσο, η καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους νέους ανθρώπους, η δημιουργική εμπλοκή των οποίων καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή πρωτοπόρου έργου. Για το λόγο αυτό στη Microsoft θεωρούμε καθήκον μας να τους ενθαρρύνουμε προκειμένου να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά και αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας το ταλέντο τους και τις δυνατότητές τους.


Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε κάθε χρόνο το διαγωνισμό Imagine Cup, προσφέροντας στους νέους έμπνευση για καινοτομία και κίνητρα για να συνδυάσουν τις γνώσεις τους με τη δύναμη της τεχνολογίας. Έχοντας διαπιστώσει, μέσα από το Imagine Cup, την ύπαρξη νέων ανθρώπων με εξαιρετικές δυνατότητες, οι οποίοι επιδεικνύουν ζήλο και διάθεση για πρωτοπορία, αισθανόμαστε ως υποχρέωσή μας όχι μόνο την επιβράβευσή τους, αλλά και τη στήριξή τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του ταλέντου τους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των έξι ομάδων, των οποίων οι καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις, στην κατηγορία “Software Design” ξεχώρισαν για την επάρκεια και την πρωτοτυπία τους, επιτυγχάνοντας την πρόκρισή τους στον ελληνικό τελικό.

Κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να αναδείξει τη λύση λογισμικού που ανέπτυξε, περιγράφοντας τη λειτουργία της και τονίζοντας την πρακτική της χρησιμότητα, καθώς και να προβάλει τον τρόπο με τον οποίο αυτή απαντά στο βασικό ζητούμενο του διαγωνισμού, δηλαδή στο σχεδιασμό εφαρμογών για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων του πλανήτη.

Άρης ΣπηλιωτόπουλοςΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα