Επίθεση χάκερς στον ...Αϊ Βασίλη

13:34 4/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Χάκερς επιτέθηκαν στον Αϊ Βασίλη, ζητώντας λύτρα σε bitcoin ώστε να μην βγάλουν προς πώληση στην μαύρη αγορά τα προσωπικά δεδομένα διάσημων μελών της λίστας.
Τον εκβίασαν πως, αν η αστυνομία πάρει μέρος στην επιχείρηση θα βγάλουν εκτός λειτουργίας τα συστήματα διαχείρισης διανομής & παραγωγής των δώρων με αποτέλεσμα την καταστροφή της φήμης του, φήμη που δημιούργησε με αγώνες και κόπους πολλών ετών.

Τούτων δοθέντων, ο Αϊ Βασίλης ζήτησε να συναντηθούν όλα τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για να αντιμετωπίσουν τους χάκερς που στην προκειμένη περίπτωση φέρουν
το όνομα skroutzonimus.

Στην έκτακτη ομάδα δράσης κατά των χάκερς με στόχο την εφαρμογή πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας πήραν μέρος: ο Μηχανικός Παραγωγής & Διανομής, ο Δικηγόρος, ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών, ο Διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing, ο Οικονομικός Διευθυντής, ο Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης, ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, ο Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων.

Ολοι μαζί κατέληξαν στον να απευθυνθούν στην ασφαλιστική εταιρεία που είναι ασφαλισμένοι προκειμένου να έλθουν σε επαφή με ειδικευμένο δικηγόρο για την εξιχνίαση ηλεκτρονικών εγκλημάτων.
Με τον ερχομό των ειδικών άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας ενώ ελήφθησαν επί πλέον μέτρα προστασίας για τα συστήματά τους.

Ο Αγιος Βασίλης κατάφερε, τελικά, με την βοήθεια της ασφαλιστικής να μην δώσει λύτρα στους skroutzonimus και να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά τα δώρα που του ζητούν.

Λύση στο πρόβλημα απετέλεσε η ασφάλιση Cyber Insurance η οποία είναι εργαλείο διαχείρισης κινδύνου και αποτελεσματικής διαχείρισης περιστατικών παραβίασης συστημάτων και απώλειας δεδομένων πελατών.Στα θέματα αυτά πρωτοπορεί η Beazley η οποία δημιούργησε το Beazley Global Breach Solution.

Πρόκειται για μια συνολική λύση διαχείρισης των κινδύνων παραβίασης συστημάτων και απώλειας δεδομένων, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις ευθύνες τους ,να μετριάσουν τον κίνδυνο να θιγεί η εταιρική φήμη τους.

Το Beazley Global Breach Solution προσφέρει εκτός από την κάλυψη των χρηματοοικονομικών επιπτώσεων της εταιρίας πρόσβαση στην Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών,.

Το πρόγραμμα κάλυψης προσφέρεται στην Ελλάδα από την Cromar Coverholder at Lloyds.

Περισσότερες πληροφορίες www.cromar.gr (sofokleousin.gr)
Keywords
Τυχαία Θέματα