Επίσημη έναρξη για το “Google Music”

12:11 18/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Επίθεση στο iTunes: η Google, ο γίγαντας του Web, ξεκίνησε τη λειτουργία του online καταστήματος πώλησης μουσικής με την ονομασία Google Music. Οι πελάτες της υπηρεσίας στις ΗΠΑ μπορούν άμεσα να αγοράσουν τραγούδια
στο Android Market.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας είναι ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράσουν τα τραγούδια με τους φίλους τους στο Google+. Το πότε η υπηρεσία της Google θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας παραμένει ακόμα άγνωστο.

Η Google παρουσίασε το εδώ και καιρό αναμενόμενο μουσικό της κατάστημα την Τετάρτη στο Λος Άντζελες. Τα εμπόδια που υπήρχαν με τις δισκογραφικές εταιρείες ξεπεράστηκαν και έτσι θα συμμετέχουν στο Google Music οι Universal Music, EMI και Sony Music, ήτοι τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες. Προς το παρόν δεν συμμετέχει η Warner Music.

Αλλά και αρκετά μικρές δισκογραφικές εταιρείες έχουν πει το ναι στην Google, με αποτέλεσμα να διαθέτονται από την υπηρεσία της περισσότερα από 13 εκατομμύρια τραγούδια. Επιπλέον οι καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάσουν και να προβάλουν μόνοι τις δημιουργίες τους.

Για την προβολή της υπηρεσίας θα φροντίσουν τα σχεδόν 200 εκατομμύρια smartphones και Tablets που χρησιμοποιούν ήδη το Android.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα