Δύο βραβεία για ελληνική ομάδα του IMBB στο διαγωνισμό Nokia Open Innovation Challenge 2015

15:53 22/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Σημαντική διάκριση έλαβε η ομάδα Βιοαισθητήρων του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο διαγωνισμό NOKIA Open Innovation Challenge 2015, καθώς αναδείχθηκε σε μια από τις 10 νικήτριες ομάδες, και τη μοναδική προερχόμενη από έναν Ερευνητικό/Ακαδημαϊκό Οργανισμό.

Η "ομάδα Βιοαισθητήρων" διακρίθηκε για την παρουσίαση μιας καινοτόμου ιδέας στο χώρο της υγείας, η οποία συνδυάζει την ύπαρξη ενός αυτόνομου
συστήματος κλινικής ανάλυσης, με τη χρήση του διαδικτύου και των smart-phones.

Συγκεκριμένα, με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τεχνολογία του ΙΜΒΒ, το προϊόν χρησιμοποιεί ακουστικούς αισθητήρες για τη γενετική ανάλυση του παθογόνου DNA, και στη συνέχεια στέλνει τις μετρήσεις και τα δεδομένα μέσω smart-phone/tablet ή του «cloud» στο ιατρείο ή τις υγειονομικές αρχές.

Η καινοτόμα αυτή ιδέα, που εναρμονίζει τον τομέα της υγείας με αυτόν του Internet‐of‐Things (IoT), διακρίθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιες ομάδες από τη Φινλανδία, τις Η.Π.Α., την Ινδία, την Κίνα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έλαβε επιπλέον τα βραβεία Nokia Executive Award και Audience Choice Award.

Το μακροπρόθεσμο όραμα της ομάδας είναι η παροχή έξυπνων, ανέξοδων και ευέλικτων λύσεων για την υγεία και την πρόληψη ασθενειών, τα οποία σε συνδυασμό με τη συνδεσιμότητα μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παρακολούθησης της υγείας. Η έρευνα που διεξάγεται στο εργαστήριο Βιοαισθητήρων λαμβάνει χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς, Κρατικούς και Διεθνείς οργανισμούς.

Αποτελέσματα του διαγωνισμού διαθέσιμα στο http://networks.nokia.com/news-events/press-room/press-releases/nokia-announces-open-innovation-challenge-2015-winners
Keywords
Τυχαία Θέματα