Αποτελεσματικότερη εφοδιαστκή αλυσίδα με το ZetesMedea Voice

14:25 28/3/2014 - Πηγή: PC Nea
Η Zetes , πάροχος λύσεων ταυτοποίησης και φορητότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα, βοηθά τις κάβες Dirck III στην ταχύτερη και με μεγαλύτερη ακρίβεια συλλογή των παραγγελιών τους. Με τη βοήθεια του ZetesMedea Voice, το κέντρο διανομής της Dirck ΙΙΙ στη Zundert έχει επιτύχει μια αύξηση της παραγωγικότητας της τάξεως τουλάχιστον των 20 συσκευασιών την ώρα. Ταυτόχρονα, έχουν μειώσει σημαντικά την πιθανότητα λαθών: 99,5% των παραγγελιών συλλέγονται πλέον σωστά.

Το ZetesMedea είναι μια λύση
εφοδιαστικής που διευθύνει αποτελεσματικά όλες τις διαδικασίες αποθήκης.Ο στόχος είναι η γρήγορη και ευέλικτη οργάνωση αυτών των διαδικασιών, η αποφυγή λαθών και η μείωση του κόστους.Η μονάδα ZetesMedea Voice επικεντρώνεται στη χρήση της τεχνολογίας επεξεργασίας ομιλίας για εργασίες, όπως η συλλογή παραγγελιών στην αποθήκη.Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MCL Voice και επομένως προσφέρει μια ανεξάρτητη του ομιλητή (speaker-independent ) προσέγγιση επόμενης γενιάς στον τομέα της αναγνώρισης ομιλίας.Στο Dirck III αυτή η λύση έχει ενσωματωθεί στο σύστημα SAP ERP.

Το voice picking (συλλογή με φωνή) αντικαθιστά τις λίστες ετικετών
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, οι εργαζόμενοι του κέντρου διανομής της Dirck III εξακολουθούσαν να συλλέγουν όλες τις παραγγελίες με λίστες Α4 αυτοκόλλητων ετικετών συσκευασιών. Επειδή αυτές οι αυτοκόλλητες ετικέτες ζάρωναν, ξεκολλούσαν ή κολλούσαν σε λάθος μέρη, γίνονταν περιττά λάθη στις παραδόσεις στα καταστήματά τους. Ο Διευθυντής του κέντρου διανομής, Jan van der Nagel, εξηγεί: “Στις αρχές του 2013, εξετάσαμε τα πλεονεκτήματα του voice picking και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα στα κέντρα διανομής μας κατά 6 έως 7%.

Επιπλέον , το σύστημα αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μειώσουμε και τον αριθμό των λαθών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των πελατών. Επιλέξαμε το ZetesMedea επειδή δεν απαιτείται εκπαίδευση του συστήματος από τον χρήστη (speaker-independent) που συνιστάται, μεταξύ άλλων, από την A.S. Watson Health & Beauty Benelux (γνωστή από τις Kruidvat, Trekpleister, και ICI PARIS XL). Το speaker-independent σύστημα εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, που, με τα παραδοσιακά συστήματα, δαπανούνταν για την εκπαίδευση, την εγγραφή και τη διαμόρφωση του προφίλ των χρηστών.”

Ηλεκτρονικό hands-free (χωρίς χέρια) order picking
Στο Dirck III, το ZetesMedea Voice στέλνει όλους τους χειριστές συλλογής παραγγελιών στη συντομότερη δυνατή διαδρομή προς τις αποθήκες, όπου λαμβάνουν εντολές μέσω των ακουστικών τους να συλλέξουν τον απαιτούμενο αριθμό συσκευασιών. Μόλις συλλεγούν όλα τα προϊόντα μίας παραγγελίας, ο χειριστής συλλογής παραγγελιών πληροφορείται ότι η εργασία ολοκληρώθηκε και δίνεται στην παραγγελία ένας μοναδικός αριθμός παραγγελίας, υποκαταστήματος και ταξιδίου.

Το ZetesMedea κανονίζει αυτόματα όλες οι παραγγελίες να εκτελούνται βάσει προτεραιότητας και όχι πλέον βάσει προσωπικών προτιμήσεων στοιβασίας, ενώ δεν υπάρχει πλέον περιττή εναλλαγή μεταξύ των τομέων αργών και γρήγορων διακινούμενων. Ο κος van der Nagel συνεχίζει: “Χάρη στην ηλεκτρονική διεύθυνση και τη λειτουργία hands-free, η συλλογή παραγγελιών μας γίνεται πλέον 99,5 % σωστά, ενώ οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν την εργασία τους πολύ περισσότερο. Επιπλέον, η προηγούμενη μέση ταχύτητα συλλογής μας των 160 συσκευασιών την ώρα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 180, ενώ για μεγάλες παραγγελίες με αρκετές συσκευασίες του ίδιου είδους μπορούμε να συλλέξουμε έως και 225 συσκευασίες την ώρα και, με ειδικές ενέργειες, πάνω από 300 συσκευασίες την ώρα.”
Keywords
Τυχαία Θέματα