Αποτελέσματα κοστολογικού ελέγχου ΟΤΕ για το 2012

08:48 23/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε τα αποτελέσματα του κοστολογικού ελέγχου του ΟΤΕ για το 2012, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν μειωμένες τιμές για τις περισσότερες από τις ρυθμιζόμενες υπηρεσίες χονδρικής και λιανικής.
Επιπλέον, ενέκρινε τις τιμές για την παροχή υπηρεσιών χονδρικής VDSL από καμπίνα, ενώ, για πρώτη φορά, ορίστηκαν τιμές για υπηρεσίες VDSL
από αστικό κέντρο του ΟΤΕ.

Οι τιμές, που εγκρίθηκαν, ισχύουν αναδρομικά από τις αρχές του έτους με την εξαίρεση των τιμών για τις οποίες δεν αποδείχθηκε κοστοστρέφεια και οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευση της απόφασης της ΕΕΤΤ στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι ο ετήσιος κοστολογικός έλεγχος, που διενεργεί η ΕΕΤΤ, εξετάζει τη συμμόρφωση του ΟΤΕ με τις ρυθμιστικές υποχρεώσεις ελέγχου τιμών, κοστολόγησης και λογιστικού διαχωρισμού τις οποίες διατηρεί ως επιχείρηση με σημαντική ισχύ σε μία σειρά αγορών στον κλάδο τηλεπικοινωνιών.

Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή, εγγυάται την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών και διασφαλίζει για τους Έλληνες καταναλωτές περισσότερες, πιο ανταγωνιστικές και πιο προσιτές επιλογές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα