Αγοραπωλησίες από τη Vodafone

10:55 6/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Από τη μία πουλά, από την άλλη αγοράζει. Ο λόγος για τη Vodafone, η οποία τις τελευταίες ημέρες πούλησε μεν τη συμμετοχή της στην γαλλική SFR αλλά ταυτόχρονα αύξησε εκείνη στην Vodafone Essar στην Ινδία. Και στις δύο περιπτώσεις, οι συμφωνίες ανέρχονται σε αρκετά δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Vodafone
πούλησε το 44% που είχε στην SFR, τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, στον έτερο μέτοχο, τον όμιλο Vivendi, έναντι του ποσού των 7,95 δισ. ευρώ.

Από την άλλη, η Vodafone έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να έχει μειοψηφικά πακέτα και γι’ αυτό έχει συμφωνήσει να πουλήσει το 3,2% που έχει στην China Mobile έναντι 6,6 δισ. δολαρίων, ενώ είναι πολύ έντονη η φημολογία ότι θέλει να πουλήσει και το 45% που έχει στην αμερικανική Verizon Wireless.

Σχεδόν ταυτόχρονα, όμως, η Vodafone συμφώνησε με τον ινδικό όμιλο Essar προκειμένου να αποκτήσει από την τελευταία το 33% που ελέγχει στην ινδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone Essar. Το τίμημα ανέρχεται στα 5 δισ. δολάρια, όσο προέβλεπε και το option που είχε ο βρετανικός όμιλος.

ΠΗΓΗ: myphone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα