Αυξήθηκε στο 86% η χρήση των mobile apps

04:39 4/4/2014 - Πηγή: PC Nea
H εταιρεία mobile ερευνών και αναλύσεων Flurry, δημοσίευσε μία ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη χρήση smartphones με λειτουργικό Android και iOS, με τη χρησιμοποίηση των εφαρμογών να φτάνει το 86%.

Η έρευνα διενεργήθηκε στις ΗΠΑ
για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014 και σχετίζεται με την χρήση του κινητου τηλεφώνου ενός μέσου χρήστη και την κατανομή του χρόνου σε αυτό, μεταξύ των εφαρμογών, παιχνιδιών κλπ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 86% του χρόνου χρήσης του smartphone είναι μεταξύ των εφαρμογών με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στους browsers για περιήγηση στο Internet.

Στο 86% περιλαμβάνονται τα παιχνίδια, που καταλαμβάνουν και το μεγαλύτερο ποσοστό (32%), ενώ όπως είναι αναμενόμενο, ακολουθεί η εφαρμογή του Facebook με 17% και στη συνέχεια τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα με το YouTube να έχει ποσοστό 4%.

Όσον αφορά τους browsers που καταλαμβάνουν ποσοστό 14%, ο Safari έρχεται πρώτος με 7% και το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται στους υπόλοιπους browsers κυρίως λόγω της ποικιλίας στο Android.

Εντύπωση προκαλεί ότι απουσιάζουν εφαρμογές σχετικές με διαχείριση των email, ενώ οι chat εφαρμογές συνολικά (Viber, WhatsApp, Facebook Messenger) φτάνουν 9.5% της συνολικής χρήσης του smartphone.

Τέλος, σε σχέση με πέρυσι, οι χρήστες δείχνουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις εφαρμογές σε σχέση με τους παραδοσιακούς web browsers.
Keywords
Τυχαία Θέματα