Αύξηση κερδών για την hol

22:15 30/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η hellas online ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνουν τα μεγέθη της hellas online και της θυγατρικής της Αττικές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.
Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2011 καταδεικνύουν τους υψηλούς ρυθμούς υγιούς ανάπτυξης που συνεχίζει να παρουσιάζει η hellas online ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση της στην
ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η εταιρία και το 2011 προσελκύει με σταθερό ρυθμό νέους LLU πελάτες, διασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργική διαχείριση, και συνεχίζει τις επικεντρωμένες επενδύσεις σε υποδομές, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και συστήματα διασφάλισης εσόδων.

Η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρίας στο τέλος του α’ τριμήνου του 2011 ανήλθε σε 415.415 πελάτες, αύξηση 33,2 % σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, και εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 28,5%.

Ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα
Τα ενοποιημένα έσοδα για το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 15,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έφτασαν τα € 56,4 εκατ. από € 48,7 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 15,0 εκατ. με το περιθώριο EBITDA να φτάνει το 26,6 % για το α’ τρίμηνο του 2011, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη ισχυρή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, σε σχέση με το 2010 όπου το EBITDA ανήλθε σε € 11,2 εκατ.

Οι αποσβέσεις μειώθηκαν στα € 16,9 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2011 από € 17,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι ζημιές προ φόρων περιορίστηκαν σε € -5,4 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2011 από € -9,4 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, γεγονός που οφείλεται στα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους αλλά και στις μειωμένες αποσβέσεις.

Επενδύσεις
Οι επενδύσεις του ομίλου το α’ τρίμηνο του 2011 ανήλθαν στα € 8,4 εκατ., ενώ έφτασαν συνολικά τα € 346,9 εκατ. από τις αρχές του 2006, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση της διασύνδεσης με το εξωτερικό και της συνολικής χωρητικότητας καθώς και τη βελτιστοποίηση των τεχνολογικών συστημάτων εξυπηρέτησης πελατών.

Σήμερα, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρίας εκτείνεται σε πάνω από 4.057 χιλιόμετρα πανελλαδικά, παρέχοντας πρόσβαση σε 70% των γραμμών του ΟΤΕ με 311 συνεγκαταστάσεις σε κόμβους του ΟΤΕ.

Πρόσφατες Εξελίξεις
H Vodafone άλλαξε την αρχική της απόφαση και ανακοίνωσε πρόσφατα την μερική συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της hellas online. Κατά το α’ τρίμηνο του 2011, αξιόλογη ενίσχυση παρουσίασε η κοινή πελατειακή βάση των δύο εταιριών από τη διάθεση κοινών συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adsl internet σε οικιακούς συνδρομητές.

Διευρύνοντας το portfolio εταιρικών λύσεων, η hellas online λάνσαρε το hol office double play, τη νέα πρω
Keywords
Τυχαία Θέματα