Tην πληκτρολόγηση κωδικών θέλει να καταργήσει η Google

02:34 28/12/2015 - Πηγή: PC Nea
O ανθρώπινος νους καμιά φορά δεν μπορεί να συγκρατήσει κάθε πληροφορία που δέχεται και η Google θέλοντας να διευκολύνει τους χρήστες της και να τους απαλλάξει από το πρόβλημα να θυμούνται τόσους διαφορετικούς συνδυασμούς κωδικών, προβαίνει σε νέα δοκιμή νέας μεθόδου για σύνδεση σε υπηρεσίες της με την χρήση ενός μόνου κινητού τηλεφώνου.
Η επιθυμία αυτή της Google
έγινε γνωστή μέσω του Reddit και ενός σχετικού σχολίου του Rohit Paul, o οποίος είναι ένας δοκιμαστής της νέας διαδικασίας εισόδου και έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών ανέβασε κάποια σχετικά screenshots για να πάρουν και οι υπόλοιποι μια γεύση περί τίνος πρόκειται.

Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή: Η Android συσκευή του χρήστη θα πρέπει να έχει έναν οποιοδήποτε τρόπο κλειδώματος της οθόνης, ενώ μέσω αυτού θα δίνεται η εντολή εισόδου σε έναν λογαριασμό Google, ακόμα και αν το αίτημα γίνεται από έναν άλλο υπολογιστή. Ουσιαστικά περιλαμβάνεται το authorization μίας κινητής συσκευής, η οποία θα αναλαμβάνει να ξεκλειδώνει τον λογαριασμό του χρήστη άσχετα από τη συσκευή από την οποία θα γίνεται το login. Δεν θα καταργηθεί και η επιλογή εισόδου με την κλασσική μέθοδο της πληκτρολόγηση του κωδικού που έχει ορίσει ο χρήστης. Επιπλέον μια χαμένη συσκευή μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ προβλέπεται η αλλαγή της συσκευής πιστοποίησης, σε περίπτωση που κάποιος αγοράσει νέο smartphone.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως έχουν ήδη προσκαλέσει μια μικρή ομάδα χρηστών για να τους βοηθήσουν στις νέες τους δοκιμές που αφορούν την χρήση νέου τρόπου για σύνδεση σε λογαριασμούς της Google χωρίς να απαιτείται η πληκτρολόγηση ενός κωδικού πρόσβασης.

Κάποιοι ίσως να νιώθουν μεγάλη ανησυχία και να ανακουφίζονται μονάχα εάν ξέρουν ότι θα πρέπει κάθε φορά να δίνουν τους κρυφούς κωδικούς πρόσβασης, ωστόσο η Google είναι πεπεισμένη πως η νέα μέθοδος που προτείνουν παρέχει περισσότερη ασφάλεια έναντι των επιθέσεων από hackers.

Τέλος, η Google παρέχει τα καλύτερα επίπεδα ασφαλείας όσον αφορά την ταυτοποίηση στοιχείων των χρηστών της και μάλιστα παρόμοιες μεθόδους εφαρμόζει και η Yahoo με το δικό της Yahoo Account Key.

myphone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα