Saber: Γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ευρώπη μέσω δορυφόρου

22:30 7/3/2013 - Πηγή: PC Nea
Το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα SABER παρέχει πρακτικές συμβουλές στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την κατανόηση, την προμήθεια και τη χρηματοδότηση δορυφορικών ευρυζωνικών λύσεων.

Το πρόγραμμα SABER ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει πρακτικές συμβουλές τον προσεχή Απρίλιο, προκειμένου να βοηθήσει τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να κατανοήσουν, να προμηθευτούν και να χρηματοδοτήσουν δορυφορικές ευρυζωνικές λύσεις, με σκοπό την υποστήριξη 10 εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Ευρώπη, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα
πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την ολοκλήρωση στις 19 Φεβρουαρίου του πρώτου σεμιναρίου καλών πρακτικών του προγράμματος SABER στο Cork, το οποίο συγκέντρωσε εκπροσώπους 21 οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη, ειδικούς των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών και σημαντικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης, όπως ο Philippe Lefebvre της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG CONNECT και η Roya Ayazi, Γενική Γραμματέας του NEREUS (Network of European Regions Using Space Technologies).

Με επικεφαλής την CSI Piemonte, το διάρκειας 24 μηνών πρόγραμμα SABER χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ε.Ε. και αποτελείται από 26 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των Eutelsat, SES Broadband Services και Astrium. Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 21 οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιοι, καθώς και ιδιωτικοί ICT οργανισμοί από 13 χώρες, οι οποίοι υποστηρίζουν την τοπική ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

«Παρόλο που η πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικά δίκτυα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, την εκπαίδευση και την κοινωνική δικτύωση, αυτή τη στιγμή 10 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές, δεν έχουν ευρυζωνική πρόσβαση», δήλωσε ο Stefano Angelli, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Θεσμικών Σχέσεων της Eutelsat.

«To δορυφορικό ευρυζωνικό Internet αποτελεί μια γρήγορη και οικονομική λύση, άμεσα διαθέσιμη στις ψηφιακά αποκλεισμένες κοινότητες. Το πρόγραμμα SABER έχει σκοπό να βοηθήσει τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να επωφεληθούν από αυτήν τη λύση και να παράσχει συμβουλές για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της».

«Θα προέτρεπα οποιαδήποτε Ευρωπαϊκό οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ώστε να υποστηριχθεί από τους 26 ειδικούς συνεταίρους μας, με την τεράστια εμπειρία σε θέματα εγκατάστασης ευρυζωνικών δικτύων, αλλά και δημόσιων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων».

Τα αποτελέσματα του προγράμματος SABER θα ανακοινωθούν σε προσεχή σεμινάρια, καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.project-saber.eu
Keywords
Τυχαία Θέματα