SAS: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης και κερδοφορία για 36η συνεχή χρονιά

06:06 24/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Η SAS κατέγραψε ένα ακόμη ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματά της παρουσιάζοντας έσοδα 2,725 δις δολαρίων για το 2011 και σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2009.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ, αυτό της συνεχούς ανάπτυξης και κερδοφορίας για 36 συναπτά έτη, δηλαδή από την ημερομηνία ίδρυσής της.

Ασφαλώς,
κυρίαρχο ρόλο στην επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών έπαιξαν τα εξελιγμένα Analytics, που δίνουν τη δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερες εταιρείες και οργανισμούς να ανακαλύπτουν επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από τον μεγάλο όγκο των δεδομένων τους.

“Οι εταιρείες εμπιστεύονται τα SAS Business Analytics για την επίλυση των δυσκολότερων προβλημάτων τους, από την αύξηση των εσόδων μέσα από καλύτερες πολιτικές τιμολόγησης μέχρι τον περιορισμό των ζημιών που οφείλονται σε απάτες”, δήλωσε ο CEO της SAS, Jim Goodnight.

O επικεφαλής της εταιρείας σημείωσε ακόμη ότι τα αποτελέσματα του 2011 έρχονται να δικαιώσουν τις θετικές επιπτώσεις της σταθερής επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό της SAS και τη βραβευμένη εταιρική κουλτούρα της, σε μια οικονομική συγκυρία που παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη παγκοσμίως. Μάλιστα η SAS διατήρησε τη συνεχή παρουσία της στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις “100 Best Companies to Work For”, ανακοινώνοντας πρόσφατα την κατάκτηση της 3ης θέσης. Η καινοτομία, τονίζει ο Jim Goodnight, ξεκινά με προτεραιότητα στους εργαζόμενους.

“Η καινοτομία είναι αυτή που έχει διατηρήσει τη SAS σε συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία 36 χρόνια” επισημαίνει ο Goodnight. “Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε επιτυχία χωρίς καινοτομία, νέα προϊόντα, ιδέες και υπηρεσίες. Οι πιστοί, δημιουργικοί και υγιείς εργαζόμενοι είναι καινοτόμοι.”

Το 2011, η SAS αύξησε το προσωπικό της κατά 9,2%, ενώ, όπως συνηθίζει, επανεπένδυσε σημαντικό ποσό των εσόδων –της τάξης του 24%- σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η αύξηση των εσόδων της SAS ήταν ισορροπημένη σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Αμερική να αντιπροσωπεύει το 46% των συνολικών εσόδων, την περιοχή της EMEA (Europe/Middle East/Africa) το 42% και την Άπω Ανατολή το 12%. Γενικά, η ανάπτυξη της SAS ήταν ισχυρή σε όλες τις μεγάλες γεωγραφικές περιοχές και χώρες, ακόμα και σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Στην Ελλάδα η SAS πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 8,1% σε σύγκριση με το 2010, με την εταιρεία να σημειώνει σημαντικές πωλήσεις τόσο στις λύσεις διαχείρισης κινδύνων και analytics, κυρίως σε τράπεζες, ασφαλιστικές και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, όσο και στις κάθετες λύσεις που απευθύνονται σε συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε δύο ακόμα σημαντικές επιτυχίες της SAS Ελλάδος: Την πώληση λύσεων συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή οδηγία Solvency II για τη φερεγγυότητα και κεφαλαιακή επάρκεια ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και ανάλυσης της σύγχρονης τάσης των κοινωνικών δικτ
Keywords
Τυχαία Θέματα