SAS: Iσχυρά οικονομικά μεγέθη, με ανάπτυξη για 37η συνεχή χρονιά

10:38 29/1/2013 - Πηγή: PC Nea
Ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματά της κατέγραψε η SAS η οποία κατάφερε να διατηρήσει συνεχή αύξηση των εσόδων της για 37 συναπτά έτη, δηλαδή από την ημερομηνία ίδρυσής της.
Συγκεκριμένα, η ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics, παρουσίασε έσοδα 2,87 δις δολαρίων για το 2012, σημειώνοντας αύξηση
5,4% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2011. Καλούμενη ως “εργοστάσιο στα big data analytics” από την έγκριτη εταιρεία μελετών Forrester Research, η SAS επικεντρώθηκε το 2012 σ’ αυτό που έδινε έμφαση και στα προηγούμενα 36 κερδοφόρα έτη: να βοηθά τους πελάτες να λαμβάνουν έγκυρες, προληπτικές και καινοτόμες αποφάσεις.

“Το 2012, πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να επανεξετάζουν τους συμβατικούς τρόπους της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους, όταν συνειδητοποίησαν ότι τα big data analytics μπορούν να παραδίδουν αποτελέσματα σχεδόν ακαριαία”, δήλωσε ο CEO της SAS Jim Goodnight. “Από τη στιγμή που τα υψηλής απόδοσης analytics μπορούν να επιλύσουν τα πιο δύσκολα παγκόσμια επιχειρηματικά προβλήματα χιλιάδες φορές πιο γρήγορα, ουσιαστικά δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να επιτύχουν οι επιχειρήσεις”.

To 2012 ήταν μια σημαντική χρονιά για τη SAS και όσον αφορά στην αναγνώριση της εργασιακής κουλτούρας της, αφού κατέκτησε την 1η θέση στη λίστα με τις Πολυεθνικές με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα Παγκοσμίως του Great Place to Work. Παράλληλα, τόσο η SAS Βελγίου όσο και η SAS Σουηδίας κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην αντίστοιχη λίστα για τις χώρες τους. Η SAS, η οποία κατατάσσεται στην ετήσια λίστα του έγκριτου περιοδικού Fortune με τις “Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα” στις ΗΠΑ από τότε που αυτή δημιουργήθηκε από το Fortune (1998), είχε το 2012 κορυφαία παρουσία σε 17 ακόμη χώρες.

Επιδεικνύοντας σταθερή δέσμευση στην καινοτομία και την εξυπηρέτηση των πελατών, η SAS επανεπένδυσε το 25% των εσόδων του 2012 σε έρευνα και ανάπτυξη. Συνολικά, η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της κατά 7%, διαθέτοντας το 2012 συνολικά 13.442 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΥΣ
Τα έσοδα της SAS παρουσίασαν αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά την ισχυρή οικονομική κρίση σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Αναλυτικότερα, η Αμερική αντιπροσώπευσε το 47% των συνολικών εσόδων, η περιοχή της EMEA (Ευρώπη/Μέση Ανατολή/Αφρική) το 41% και η Άπω Ανατολή το 12%.

Στις παραδοσιακά ισχυρές κατηγορίες λύσεων στις οποίες δραστηριοποιείται η SAS, όπως τα analytics και η επιχειρηματική ευφυΐα, η αύξηση ξεπέρασε το συνολικό ποσοστό ανάπτυξης. Οι λύσεις της πελατειακής ευφυΐας, της ανίχνευσης της απάτης, της διαχείρισης του κινδύνου και της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Τα έσοδα των λύσεων SAS Solutions OnDemand αυξήθηκαν κατά 15%, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών στις λύσεις Software-as-a-Service και επιχειρηματικής φιλοξενίας της εταιρείας. Σταθερή ανάπτυξη των εσόδων παρατηρήθηκε και σε όλους τους οικονομικούς κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρεία όπως οι τηλεπικοινωνίες, η εκπαίδευση, η ενέργεια και οι κοινωφελείς υπηρεσίες, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η υγεία, ο τουρισμός, οι βιοεπιστήμες, η βιομηχανία, η δημόσια ασφάλεια, και η λιανική.

Η SAS στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη… Βουλγαρία!
Ακολουθώντας την γενική πορεία της εταιρείας, η SAS Eλλάδας κατάφερε να επιτύχει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 28,8% σε σύγκριση με το 2011. Επίσης σημαντική αύξηση της τάξεως του 10,01% σημείωσαν οι πωλήσεις λογισμικού, καθώς επίσης και τα έσοδα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποιήσεις έργων, τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν.

Η σημαντική αυτή επιτυχία, σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, είχαν ως αποτέλεσμα αφενός τη δημιουργία γραφείου SAS στην Κύπρο και αφετέρου την ανάθεση μίας ακόμα χώρας στην ευθύνη του τοπικού γραφείου. Πρόκειται για τη Βουλγαρία, στην οποία η SAS θα δραστηριοποιηθεί πλέον έντονα, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε τράπεζες, ασφαλιστικές και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, αλλά και σε άλλους κλάδους της αγοράς, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των οργανισμών της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, το 2012, η SAS Ελλάδας κατέγραψε και άλλες σημαντικές επιτυχίες, όπως:

-Η κυριαρχία στον τραπεζικό κλάδο όσον αφορά στις λύσεις αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας (SAS Credit Scoring)
-Η κυριαρχία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσον αφορά στις λύσεις Integrated Marketing Management
-Η διείσδυση στο τομέα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης της απάτης με τη λύση SAS Fraud Framework, καθώς και στο Data Management με τη λύση SAS Data Quality.
-Η κατάκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς στις λύσεις συμμόρφωσης με την κοινοτική οδηγία Solvency II.
-Η κατάκτηση της 2ης θέσης στην ετήσια λίστα µε τις “Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2012”.

“Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων μας το 2012, μια χρονιά πολύ δύσκολη γενικότερα για την ελληνική οικονομία, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ενώ η ανάθεση και της Βουλγαρίας υπό την ευθύνη του τοπικού γραφείου, θεωρώ ότι αποτελεί μια τιμητική αναγνώριση της ανοδικής πορείας μας τα τελευταία χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι και τη χρονιά που διανύουμε –η οποία αναμένεται επίσης κρίσιμη, η SAS Ελλάδας θα συνεχίσει να διαγράφει επιτυχίες, καθώς διαθέτει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες λύσεις, μεθοδολογίες και πρακτικές για να βοηθήσει επιχειρήσεις και οργανισμούς να αναδιοργανώσουν τις δραστηριότητές τους και να προσαρμοστούν στις συνθήκες που επιτάσσει το σημερινό οικονομικό περιβάλλον”, δήλωσε ο κ. Νίκος Πέππας, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας της SAS.

Η ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑLYTICS
Ο κύκλος εμπιστοσύνης μεταξύ της SAS, των εργαζομένων και των πελατών της, απέδωσε και το 2012 πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

-Bank of America’s Corporate Investment Group: O κορυφαίος χρηματοοικονομικός όμιλος μείωσε δραστικά τον απαιτούμενο χρόνο για επεξεργασία μοντέλων κινδύνου, αξιολόγηση δανείων και προβλέψεις ζημιών.
-Blue Cross and Blue Shield of North Carolina: H εταιρεία βοηθά τα νοσοκομεία να εντοπίσει και να παρέμβει στους ασθενείς εκείνους που είναι κοντά στην αποθεραπεία τους, μειώνοντας σημαντικά το κόστος τους.
-DBS: Ο τραπεζικός γίγαντας της Σιγκαπούρης μπορεί πλέον να εξυπηρετεί πολύ καλύτερα τους 350.000 πελάτες του, εκμηδενίζοντας την έλλειψη χρημάτων στα 1.350 ΑΤΜ του.
-DSW: Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο της υπόδησης, είναι σε θέση πλέον να γνωρίζει τα απαιτούμενα αποθέματα υποδημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, αποφεύγοντας έτσι πιθανές ελλείψεις και αυξάνοντας έτσι την εξυπηρέτηση των πελατών και, φυσικά, την κερδοφορία της.
-eBay: To παράρτημα της διαδικτυακής εταιρείας στην Ολλανδία χρησιμοποιεί προγνωστικά analytics για τη συνολική βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της.
-Hong Kong Efficiency Unit: Η δημόσια υπηρεσία μετατρέπει τα παράπονα σε έξυπνες στρατηγικές που ενισχύουν την ικανοποίηση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
-ΗP: Αντλεί πολύτιμη γνώση από 2,5 δις συναλλαγές πελατών και παράγει 20% πρόσθετο ROI στις προωθητικές καμπάνιες της.
-Orlando Magic: H γνωστή ομάδα μπάσκετ του NBA συναγωνίζεται σε έσοδα μεγαλύτερους αντιπάλους της στο κορυφαίο αμερικανικό πρωτάθλημα, παρά τη μικρότερη αγορά της.
-PSKW: Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη της τάξης του 140% μέσα σε τρία χρόνια, όντας η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμακευτικού marketing που μπορεί να αναλύσει πώς τα κουπόνια επηρεάζουν τις τιμές της συνταγογράφησης, βοηθώντας έτσι τα επώνυμα φάρμακα να διατηρούν τα μερίδια αγοράς τους έναντι των γενοσήμων.
-Τ-Mobile: O κορυφαίος πάροχος κινητής τηλεφωνίας μείωσε δραστικά το ρυθμό αποχώρησης των συνδρομητών τους.
-Valle d’Aosta: Οι επικεφαλής στη συγκεκριμένη περιοχή λαμβάνουν πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις σχετικά με τα δημόσια οικονομικά.
-West Midlands Police: H δεύτερη μεγαλύτερη αστυνομική υπηρεσία στο Ην. Βασίλειο απέδειξε ότι τα καθαρότερα δεδομένα σημαίνουν απλά λιγότερο έγκλημα.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΑΝΑLYTICS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε μια σημαντική εξαγορά προχώρησε η SAS το 2012 με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλάκιου λύσεων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξαγόρασε την aiMatch και, κατά συνέπεια, την cloud-based ad server τεχνολογία της, που βοηθά στην πώληση και διαχείριση online διαφημίσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣIΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η SAS συνεχίζει να μοιράζεται την αναλυτική εμπειρία της με συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, σε συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες όπως οι Accenture, Capgemini, Deloitte, EMC Greenplum, IBM και Teradata, η SAS παρέχει εξελιγμένα analytics σε σημαντικούς πελάτες όπως οι eBay, Centers for Medicare/Medicaid Services, Cardinal Health, Australia’s Medibank, UK tax authority HM Revenue & Customs και India’s Maharashtra Tax Department.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Η σύγχρονη, καινοτόμος λύση SAS Visual Analytics γνώρισε σημαντική ανάπτυξη από την παρουσίασή της τον Μάρτιο του 2012 και θα παραμείνει στο επίκεντρο και το 2013. Το εξαιρετικό αυτό εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων εκτιμήθηκε από τους αναλυτές, καθώς οι πελάτες αγκάλιασαν την αξία της εύκολης, ατομικής δυνατότητας εξερεύνησης των δεδομένων. Ήδη σημαντικοί πελάτες όπως οι Creditreform, Cosmos Bank, Hong Kong Efficiency Unit, Οικονομική Υπηρεσία των ΗΠΑ (IRS), SM Marketing Convergence, XL Group και άλλοι χρησιμοποιούν τα SAS Visual Analytics για να αντλήσουν πολύτιμη γνώση από τα δεδομένα τους.

Η SAS εκτιμά ότι η ζήτηση για επιχειρηματική γνώση από τα Big Data θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση το 2013. Ο SAS High-Performance Analytics Server συνδυάζει την ταχύτητα του in-memory λογισμικού με τα πλέον αξιόπιστα προηγμένα analytics της αγοράς, προσφέροντας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, άντληση δεδομένων, βελτιστοποίηση, άντληση κειμένου και άλλα πλούσια χαρακτηριστικά.

Η SAS θα συνεχίσει να δίνει έμφαση σε εξειδικευμένες κλαδικές λύσεις, οι οποίες βασίζονται στα γερά θεμέλια των τεχνολογιών analytics και διαχείρισης των πληροφοριών, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναδείξουν την προστιθέμενη αξία και να λαμβάνουν καλύτερες και ταχύτερες αποφάσεις.

“Oι δραστικές μειώσεις στους χρόνους επεξεργασίας ενισχύουν πλέον την παροχή νέων λύσεων όπως τα visual analytics και oι επιχειρηματικές εφαρμογές υψηλής απόδοσης. Επίσης, οι καινοτόμες αυτές λύσεις είναι πλέον διαθέσιμες και για κινητές συσκευές όπως το iPad και τα Android tablets”, δήλωσε ο ο Jim Davis, Senior Vice President και Chief Marketing Officer της SAS. “Πρόκειται για μία πρόταση με πολύ ισχυρή αξία”.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου
Keywords
sas, sas, hong kong, business, analytics, δις, big, data, εταιρεία, ceo, ηπα, emea, ελλαδα, κυπρος, τραπεζες, λύση, αξια, group, cross, blue, ατμ, magic, nba, ψηφιακη, server, online, accenture, emc, ibm, ebay, health, tax, cosmos, irs, ipad, android, president, πηγη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , προγνωστικα στοιχηματος, ομαδα διας, ipad 2, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, γενοσημα, ipad 3, ipad mini, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, αξιολογηση, αποτελεσματα, ημερομήνια, οικονομικη κριση, χωρες, dbs, βουλγαρια, γνωση, ηπα, κυπρου, μπασκετ, οικονομια, ολλανδια, υγεια, ceo, ebay, ibm, nba, αγορα, αυξηση, αμερικη, απλα, ατμ, δις, εκπαιδευση, ελλειψη, ενεργεια, εξυπηρετηση, επιτυχια, επωνυμα, ερευνα, εταιρεία, ετη, ετων, ευθυνη, εφαρμογες, τεχνολογια, ζωης, υπηρεσια, υπηρεσιες, κυκλος, λύση, νοσοκομεια, ομαδα, ομιλος, οντας, ορια, ουσιαστικα, παρουσιαση, ποιοτητα, προβληματα, πωλησεις, ρεκορ, συγκεκριμενα, τουρισμος, τρια, φαρμακα, φυσικα, ψηφιακη, accenture, group, analytics, ασφαλεια, health, blue, mobile, business, big, cloud, cosmos, cross, data, emc, emea, εμφαση, server, hong kong, ιδιαιτερα, magic, orlando, president, πωληση, software, tax, online, θεσεις, west, performance
Τυχαία Θέματα