Philips: Ναυάγησε η πώληση της Lumileds

05:05 23/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Δεν προχώρησε η προγραμματισμένη πώληση της μονάδας εξαρτημάτων φωτισμού και λαμπτήρων αυτοκινήτου σε έναν Κινέζο επενδυτή η Royal Philips, λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας,ο ολλανδικός όμιλος ηλεκτρονικών δήλωσε πως η επιτροπή ξένων επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), δεν έδωσε την έγκριση για την προγραμματισμένη
πώληση του 80% της Lumileds παρά τις "σημαντικές προσπάθειες" για να μετριαστούν οι ανησυχίες της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Frans van Houten, δήλωσε πως ήταν "πολύ απογοητευμένος" με την απόφαση της Κομισιόν και ότι η Philips θα ασχοληθεί τώρα με άλλους εν δυνάμει αγοραστές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις εν λόγω δραστηριότητες.

Τον Οκτώβριο η Philips είχα ανακοινώσει ότι η επιτροπή είχε εκφράσει "συγκεκριμένες απρόβλεπτες ανησυχίες" για την προτεινόμενη συμφωνία με την Go Scale Capital, ένα επενδυτικό fund υπό την κινεζική venture-capital εταιρεία, GSR Ventures.

Η συμφωνία αποτιμούσε τις δραστηριότητες στα 3,3 δισ. δολάρια εκείνη την περίοδο, και ήταν ένα σημαντικό βήμα για την Philips, στο σχέδιό της για έξοδο από τις δραστηριότητες λαμπτήρων. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Philips συνεχίζει να θέλει να πουλήσει τις δραστηριότητες Lumileds ξεχωριστά από την υπόλοιπη μονάδα που θα παραμείνει.

sofokleousin.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα