Online αγορές έως και 78% φθηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά e-shop

14:56 9/3/2014 - Πηγή: PC Nea
Σημαντικά μειωμένες τιμές σε σχέση με τα ελληνικά e-shop προσφέρουν ηλεκτρονικά καταστήματα από την Αμερική και την Κίνα, όπως προκύπτει από ανάλυση αγορά της Pay Pal, η οποία διαθέτει 143 εκατ. ενεργούς λογαριασμούς σε 193 χώρες.

Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύει το “Έθνος”, το 36% των Ελλήνων που επιλέγει να κάνει τις αγορές του από το διαδίκτυο, συχνά επιλέγει ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού, αφού όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Pay
Pal, μπορούν να βρουν ηλεκτρονικά προϊόντα έως και 37% φθηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά online καταστήματα.

Στα ρούχα η τιμή σε ξένα e-shop φτάνει το 30% χαμηλότερα, τα παιχνίδια πωλούνται έως 52% φθηνότερα ενώ η τιμή των καλλυντικών φτάνει το 30% χαμηλότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα παιχνίδια όπου η αγορά τους από ηλεκτρονικά καταστήματα της Κίνας φτάνει σε τιμή έως και 78% πιο κάτω από την αντίστοιχη τιμή σε ελληνικό e-shop.

Mερικά παραδείγματα κόστους προϊόντων στο ράφι, σε ελληνικά e-shop και σε ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα αντίστοιχα είναι η τιμή του iPad air 16GB, το οποίο στο ράφι πωλείται 509 ευρώ, σε ελληνικό e-shop 446 ευρώ ενώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα από τις ΗΠΑ το κόστος είναι 322 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα επώνυμο τζιν (levis) στο ράφι κοστίζει 90 ευρώ, σε ελληκό e-shop 69 ευρώ, ενώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα των ΗΠΑ η τιμή είναι μόλις 35 ευρώ.

Αντίστοιχα ένα ζευγάρι Converse All Star στο ράφι κοστίζει 65 ευρώ, σε ελληνικό e-shop 56 ευρώ, ενώ σε βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα κάνει μόλις 30 ευρώ.

Πηγή:newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα