LG: «έξυπνη» ρομποτική σκούπα από το μέλλον

21:46 8/12/2011 - Πηγή: PC Nea
Η LG Electronics, παρουσιάζει την πρωτοποριακή ρομποτική ηλεκτρική σκούπα Hom-Bot VR5902LVM. Η ευέλικτη και μικρή στο μέγεθος ηλεκτρική σκούπα, προσφέρει εκπληκτικό αποτέλεσμα στο καθάρισμα του σπιτιού, αξιοποιώντας στο έπακρο τις προηγμένες τεχνολογικές της δυνατότητες και την υψηλή νοημοσύνη.

Η LG Hom-Bot VR5902LVM συνδυάζει τις δύο κάμερές της με τους υπερηχητικούς και υπέρυθρους αισθητήρες, ώστε να κινείται άνετα σε κάθε γωνία των δωματίων, διασφαλίζοντας ότι το σκούπισμα στο σπίτι πραγματοποιείται
εύκολα και γρήγορα, με τις λιγότερες δυνατές συγκρούσεις.

«Η έρευνα της LG για τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αποκάλυψε ότι οι προσδοκίες για τις ρομποτικές σκούπες είναι ιδιαιτέρως υψηλές, αλλά η Hom-Bot αποδεικνύει ότι οι προσδοκίες αυτές μπορούν να εκπληρωθούν», δήλωσε ο κ. Young-ha Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Appliance Company. «Η Hom-Bot παρέχει έξυπνο και αξιόπιστο σκούπισμα, κάνοντας τη ζωή στο σπίτι ακόμη πιο ξεκούραστη και παραγωγική».

Το σύστημα χαρτογράφησης Dual Eye Camera Sensor της Hom-Bot VR5902LVM, αποτελεί το πρώτο και μοναδικό του είδους του στο χώρο της καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα χαρτογράφησης χρησιμοποιεί τους οπτικούς αισθητήρες στην πάνω και την κάτω πλευρά της συσκευής, σε συνδυασμό με κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας των δεδομένων, για την αποτύπωση του περιβάλλοντα χώρου.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η ηλεκτρική σκούπα υπολογίζει τις αποστάσεις και επιλέγει την πιο κατάλληλη διαδρομή, ώστε να βελτιστοποιείται στο μέγιστο το αποτέλεσμα του καθαρισμού, εξοικονομώντας έτσι περισσότερο χρόνο για τους καταναλωτές.

Η επιλογή της βέλτιστης διαδρομής, ενισχύεται από τους υπερηχητικούς και υπέρυθρους αισθητήρες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα εμπόδια σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή προβλημάτων που παρατηρούνται σε άλλα ρομποτικά συστήματα καθαρισμού. Επιπλέον, το επιταχυνσιόμετρο (Accelerometer) και οι γυροσκοπικοί αισθητήρες, εξασφαλίζουν στη συσκευή σταθερές κινήσεις, ακόμη και σε ελαφρώς κεκλιμένες επιφάνειες.

Συμπληρωματικά, πέραν όλων αυτών των κορυφαίων τεχνολογικών εφαρμογών, το Smart Battery System της Hom-Bot VR5902LVM περιλαμβάνει μπαταρία τύπου Li-Ion Polymer, η οποία διαθέτει μεγαλύτερο κύκλο ζωής σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες.

Έτσι, μειώνεται το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας για τους καταναλωτές, ενώ με τη λειτουργία Auto Recharge, όταν η ενέργεια της ρομποτικής σκούπας πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, τότε αυτομάτως μετακινείται προς το φορτιστή της, συνδέεται, επαναφορτίζεται και ολοκληρώνει το σκούπισμα, συνεχίζοντας ακριβώς από το σημείο που είχε σταματήσει.

Το αναπτυγμένο και ευφυές σύστημα μπαταρίας, επιτρέπει στην ηλεκτρική σκούπα να κινείται σχεδόν ανεξάρτητα, ώστε οι καταναλωτές να αφιερώνουν μόνο το ελάχιστο της προσοχής τους.

Η μοντέρνα και κομψή σχεδίαση της LG Hom-Bot VR5902LVM, που τονίζεται από το εξαιρετικά λεπτό σχήμα της, επιτρέπει στην ρ
Keywords
Τυχαία Θέματα