Kaspersky Lab: το Πρώτο Ετήσιο Φόρουμ για την Κυβερνητική Ψηφιακή Ασφάλεια

18:12 28/5/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Kaspersky Lab θα διοργανώσει το πρώτο ετήσιο Φόρουμ Κυβερνητικής Ψηφιακής Ασφάλειας (Government Cybersecurity Forum), την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, στην Ουάσιγκτον. H φετινή πρώτη εκδήλωση θα εστιάσει στις πιο πιεστικές προκλήσεις ψηφιακής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο ο κυβερνητικός όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν την προστασία των κρίσιμων υποδομών, την άμβλυνση των εξελιγμένων ψηφιακών απειλών και την ενίσχυση της συνεργασίας
ανάμεσα στους ειδικούς για την ψηφιακή ασφάλεια, στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη διεθνή πολιτική και στους ηγέτες της βιομηχανίας της Τεχνολογίας, της Άμυνας και των Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στο Φόρουμ Κυβερνητικής Ψηφιακής Ασφάλειας της Kaspersky Lab, θα παραστεί μια ιδιαίτερα διακεκριμένη ομάδα ομιλητών, μεταξύ των οποίων ο Στρατηγός εν αποστρατεία Michael Hayden, Πρώην Διοικητής των CIA και NSA, ο Ronald K. Noble, Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, ο Howard A. Schmidt (εν αποστρατεία), Πρώην Συντονιστής Ψηφιακής Ασφάλειας της Κυβέρνησης Ομπάμα και ο Eugene Kaspersky, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kapersky Lab.

Σχολιάζοντας το επικείμενο φόρουμ, ο Howard Schmidt δήλωσε: «Το σημερινό παγκόσμιο τοπίο της ψηφιακής ασφάλειας εξελίσσεται διαρκώς, καθώς νέες απειλές, δυναμικές και τεχνικές επίθεσεων εξακολουθούν να αναδύονται.

Όσο ο κόσμος μας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να διευρύνει τις τεχνολογικές του καινοτομίες, οι κίνδυνοι πολυπλοκότητας και ασφάλειας θα αυξάνονται παράλληλα. Οι ομοσπονδιακοί φορείς λήψης αποφάσεων και οι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με επαγγελματίες της ψηφιακής ασφάλειας και ειδικούς σε θέματα άμυνας, ώστε να αντιλαμβάνονται τα τρωτά μας σημεία και να τα αντιμετωπίζουν, ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες προστασίας στην παγκόσμια και εγχώρια υποδομή ποθ διαθέτουμε για την ψηφιακή ασφάλεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος, o Eugene Kaspersky δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, οι πιο κρίσιμες υποδομές στον κόσμο είναι εξαιρετικά ευάλωτες. Η ανάπτυξη και υλοποίηση ασφαλών λύσεων για την αντιμετώπιση του κίνδυνου θα φέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με τις υψηλού επιπέδου συνεργασίες του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει την τεχνογνωσία, τα εργαλεία και τις τεχνολογίες που απαιτούνται για να παρέχει πλήρη εικόνα για το τοπίο των απειλών. Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να προστατεύσουμε τα κρίσιμα δεδομένα παγκοσμίως από την ψηφιακή αποδιοργάνωση και τη λειτουργική αποτυχία».

«Στο σημερινό διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών απειλών, είναι επιτακτική ανάγκη για τους κρατικούς αξιωματούχους, τους φορείς χάραξης πολιτικής, τους διαχειριστές συστημάτων και τους ειδικούς στην ψηφιακή ασφάλεια να εμπλέκονται σε πρωτοβουλίες συνεργασίας για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ψηφιακής ασφάλειας, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο Jim Jaeger, vice president of cybersecurity services στη General Dynamics Fidelis Cybersecurity Solutions.

«Η εκδήλωση αυτή θα βοηθήσει στην έναρξη μιας συζήτησης για την ψηφιακή ασφάλεια, καλλιεργώντας ένα διάλογο ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε διάφορες κοινότητες για την ενδυνάμωση των υποδομών της ψηφιακής ασφάλειας που διαθέτουμε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.»

Λαμβάνοντας σημαντικά υπόψη το θέμα της συνεργασίας ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, που θα απασχολήσει συνολικά το φόρουμ, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Ronald Reagan της Αμερικανικής πρωτεύουσας –«το πρώτο ομοσπονδιακό κτήριο στην Ουάσιγκτον που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα».

Η εκδήλωση θα συγχρηματοδοτηθεί από τις BAE Systems, BlackBerry, General Dynamics, NYU-POLY και SecurityWeek. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kasperskygovforum.com.
Keywords
Τυχαία Θέματα