H Toshiba εξαγόρασε την Landis+Gyr

18:55 20/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Landis+Gyr ανακοίνωσε σήμερα ότι η Toshiba Corporation (TOKYO:6502) έχει προχωρήσει σε οριστική συμφωνία πώλησης με τους μετόχους της Landis+Gyr, κατά την οποία η Toshiba ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα ηλεκτρονικά και ενεργειακά συστήματα, θα εξαγοράσει την Landis+Gyr, τη μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως στο χώρο λύσεων διαχείρισης ενέργειας για εταιρίες κοινής ωφέλειας, έναντι τιμήματος 2,3 δισ. δολ. σε μετρητά,
για να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο ηγέτη στην αγορά των Έξυπνων Δικτύων.

Η εξαγορά αποσκοπεί στη δημιουργία μας νέας πλατφόρμας ανάπτυξης στα πλαίσια της Toshiba που θα στοχεύει στην παγκόσμια αγορά Έξυπνων Δικτύων, δημιουργώντας οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όσο και για τους καταναλωτές.

Με τη συμφωνία αυτή θα συνδυασθούν η παράδοση εξαιρετικών καινοτομιών της Toshiba, η γκάμα των προϊόντων της και η προσήλωσή της στην έρευνα και ανάπτυξη με το μοναδικό brand της Landis+Gyr και τη αναγνωρισμένη αριστεία της σε έξυπνες λύσεις μέτρησης.

Με πάνω από 8.000 πελάτες – εταιρίες κοινής ωφέλειας διεθνώς, η Landis+Gyr υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη κορυφαίων προϊόντων έξυπνης μέτρησης και δικτύωσης για τις ανάγκες εταιριών κοινής ωφέλειας για πάνω από 100 χρόνια. Η Toshiba αποκτώντας αυτές τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία, σκοπεύει να αναπτύξει αυτή τη δραστηριότητα σαν μια ανεξάρτητη πλατφόρμα που θα προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη συλλογή προϊόντων και λύσεων της αγοράς.

«Καλωσορίζουμε τη Landis+Gyr, τον παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών μέτρησης στην οικογένεια Toshiba» είπε ο Hideo Kitamura, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toshiba. «Σκοπός μας είναι να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των «‘Έξυπνων Κοινοτήτων» μέχρι το 2020. Με την Landis+Gyr θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη του συνδυαζόμενου χαρτοφυλάκιου των προϊόντων και υπηρεσιών μας για να ενισχύσουμε τις εταιρίες κοινής ωφέλειας και των τελικών τους καταναλωτών και να προσφέρουμε εξελιγμένες λύσεις «Έξυπνων Κοινοτήτων» στη διεθνή αγορά.»

Η Toshiba θα διατηρήσει και θα ενισχύσει το διεθνώς αναγνωρισμένο brand Landis+Gyr και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά τις απαιτήσεις των πελατών της διεθνώς. Δεν υπάρχουν σχέδια για μείωση θέσεων εργασίας σαν αποτέλεσμα της εξαγοράς.

Από σήμερα ο Andreas Umbach θα κατέχει τη θέση του CEO της Landis+Gyr ενώ ο Cameron O’Reilly θα είναι Εκτελεστικός Αναπληρωτής Πρόεδρος μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής μετά την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει την Toshiba στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των έξυπνων δικτύων ενώ παράλληλα θα ασχοληθεί και με άλλα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων δημιουργήσαμε τον παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο της έξυπνης μέτρησης παγκοσμίως» είπε ο Andreas Umbach, CEO της Landis+Gyr. «Σαν πλατφόρμα ανάπτυξης για την Toshiba, η Landis+Gyr θα έχει τα μέσα και τη δύναμη για να συμπληρώσει και να ισχυροποιήσει τα προιόντα που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Μ
Keywords
Τυχαία Θέματα