H SAS ηγέτιδα στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου στις Τράπεζες

10:15 12/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Ηγετική θέση στη “Λίστα Λύσεων Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου για Τράπεζες” της έγκριτης εταιρείας μελετών Ovum, κατέκτησε η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics.
Η μελέτη της Ovum παρέχει μια περίληψη των δυνατοτήτων της λύσης SAS Credit Risk Management που βασίζεται σε μια ποσοτική εκτίμηση
της επιρροής της SAS στην αγορά, στην ποιότητα και το εύρος των παρεχόμενων λειτουργιών, καθώς και στη σχετική τεχνολογία της.

Οι λόγοι που ώθησαν την Ovum να τοποθετήσει τη SAS στις κορυφαίες θέσεις ήταν επειδή παρέχει “ισχυρές, ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν σημαντικά τμήματα του κύκλου ζωής της πίστωσης και της συνολικής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου. Επιπλέον, προμηθευτές όπως η SAS έχουν μια καθιερωμένη παρουσία και δέσμευση στη διαχείριση των κινδύνων, αλλά και σε άλλους τομείς στον τραπεζικό κλάδο.”

H Ovum αναφέρει ότι “η SAS παρέχει μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη και ισχυρή λύση διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου συνδυάζοντας επιτυχημένα τις σχετικές τεχνολογίες και τη λειτουργικότητα του κινδύνου. Επιπλέον, η μεγάλη έμφαση στη διαχείριση κινδύνου παρέχει μια σταθερή βάση για την εταιρεία ώστε μακροπρόθεσμα να γίνει ο στρατηγικός προμηθευτής τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις που αναζητούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση των κινδύνων. Κατά συνέπεια, η Ovum πιστεύει ότι οι τράπεζες που επιδιώκουν να υλοποιήσουν μία λύση διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου από την οποία θα αποκομίσουν σημαντική αξία μακροπρόθεσμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουν τη SAS στις επιλογές τους.”

H SAS κατέκτησε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία “τόσο στον τομέα της στρατηγικής όσο και της υλοποίησης, αλλά και ως προμηθευτής μιας ολοκληρωμένης σειράς εργαλείων για την άντληση, τη μετατροπή, τον ‘καθαρισμό’ και την ‘καθοδήγηση’ των δεδομένων στην ‘αποθήκη’ του πιστωτικού κινδύνου. Εξίσου υψηλή βαθμολογία κατέκτησε η εταιρεία στην ευκολία και την έκταση με την οποία οι λύσεις της μπορούν να συνυπάρχουν, να συνδυάζονται και να συνεργάζονται με προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις άλλων προμηθευτών.”

Συνοπτικά, η ανάλυση της Ovum αναφέρει ότι “η SAS διαθέτει πολύ ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο για τις κάθετες λύσεις της, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της διαχείρισης των κινδύνων και ειδικότερα για τη διαχείριση δεδομένων, τα analytics και την επιχειρηματική ευφυΐα. Επίσης, η εταιρεία κατέχει ηγετικές θέσεις στην αγορά στους τομείς βαθμολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, αλλά και γενικότερα στη διαχείριση των κινδύνων όλων των τύπων. Επιπροσθέτως, με τη λύση SAS Detail Data Store for Banking, η SAS είναι ένας από τους ελάχιστους προμηθευτές που υποστηρίζει την ιδέα μιας επιχειρηματικής αποθήκης δεδομένων που λειτουργεί ως μια θεμελιώδη βάση δεδομένων για μια σειρά μεσαίων και back-office αναλυτικών εφαρμογών.”

“Η ανάγκη ύπαρξης μιας λύσης διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου που να μπορεί να προσαρμοστεί στις εξελισσόμενες στρατηγικές βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο τ
Keywords
Τυχαία Θέματα