H Huawei παρουσιάζει το πρώτο πρωτότυπο 40G PON στον κόσμο

19:51 19/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Huawei, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιακής τεχνολογίας (ICT) παγκοσμίως, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου πρωτοτύπου 40G PON (Passive Optical Network). Το σύστημα40G PON δοκιμάστηκε και πιστοποιήθηκε από κοινού από την Huawei και το China Telecom Beijing
Research Institute.
Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία πολυπλεξίας μήκους κύματος (wavelength division multiplexing –WDM), η οποία επιτρέπει ρυθμό μετάδοσης downstream 40 Gb/s και upstream 10 Gb/s, χωρίς να απαιτεί μεταβολή στα προϋπάρχοντα δίκτυα οπτικής διανομής GPON/xGPON (optical distribution networks - ODN).

Το σύστημα επίσης υποστηρίζει ρυθμό οπτικού διαμερισμού (optical splitting ratio) 1:512 και απόσταση μετάδοσης 20 Χλμ. Το σύστημα 40G PON της Huawei θα επιτρέψει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ενσωματώσουν τόσο τις μελλοντικές αναβαθμίσεις όσο και τις τεχνολογικές εξελίξεις στα παρόντα σχέδια υλοποίησης GPON δικτύων, προσφέροντάς τους έτσι περισσότερο έλεγχο πάνω στα συνολικά λειτουργικά κόστη καθ’όλη τη διάρκεια ζωής ενός οπτικού δικτύου πρόσβασης.

“Καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παγκοσμίως βιάζονται να εφαρμόσουν τις στρατηγικές υλοποίησης οπτικών ινών, η κρίσιμη ερώτηση είναι πώς να κατασκευαστούν αειθαλή δίκτυα οπτικής πρόσβασης, που θα μπορούν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν στο μέλλον,” δήλωσε σχετικά ο κ. You Yiyong, Πρόεδρος του τομέα Προϊόντων Δικτυακής Πρόσβασης (Access Network Product Line) της Huawei.

“Η Huawei αποσκοπεί στην παροχή πελατοκεντρικής καινοτομίας στον κλάδο οπτικής πρόσβασης. Επίσης προμηθεύει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως με προηγμένα προϊόντα και αειθαλείς λύσεις, που τους βοηθούν να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των επενδύσεών τους και να εξελιχθούν σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κόσμο. Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου, πρωτότυπου συστήματος 40G PON αποτελεί μια ακόμα απόδειξη για τη δέσμευσή μας αυτή.”

“Το σύστημα 40G PON της Huawei είναι συμβατό με τα υπάρχοντα συστήματα GPON και xGPON, ενώ η προσφερόμενη μέσω αυτού σύγκλιση στη μετάδοση ενδυναμώνει στο μέγιστο τις υπάρχουσες υποδομές GPON και xGPON,” προσέθεσε ο επικεφαλής-ειδικός του τομέα τεχνολογίας οπτικής πρόσβασης της Huawei, Dr. Frank J. Effenberger. “Το γεγονός ότι η λύση της Huawei χαίρει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης από διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης όπως οι FSAN και ITU-T, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.”

Η λύση SingleFAN της Huawei και παρόμοιες υπηρεσίες, πλέον εξυπηρετούν περισσότερο από το ένα τρίτο των χρηστών ευρυζωνικών υπηρεσιών παγκοσμίως και προσφέρει υπηρεσίες υπέρ-ευρυζωνικής πρόσβασης (ultra-broadband) εμπλουτίζοντας την καθημερινή ζωή μέσα από την επικοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ευρυζωνικής πρόσβασης της Huawei, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.huawei.com/en/products/fixed-access/fttx/index.htm.
ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspo
Keywords
Τυχαία Θέματα