Google Chromebox: ο αντίπαλος του Apple Mac mini

12:49 31/5/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Google παρουσίασε το Chromebox, ένα μίνι υπολογιστή για σερφάρισμα στο Internet, για τις τυπικές εργασίες γραφείου αλλά και για ψυχαγωγία (π.χ. για να βλέπετε ταινίες). Στόχος της Google είναι το Chromebook να αποτελέσει την εναλλακτική λύση του Mac-mini.

Όπως και τα υπόλοιπα Chromebooks της Google, το Chromebox δεν τρέχει τα Windows
αλλά το Chrome OS. Το λιτό λειτουργικό σύστημα χρειάζεται για πολλές εφαρμογές σύνδεση στο Internet, η οποία κτίζεται είτε μέσω του Gigabit-LAN είτε ασύρματα μέσω του n-WLAN.

Σύμφωνα με την Google ο κατασκευασμένος από την Samsung μίνι υπολογιστής χρειάζεται μόλις επτά δευτερόλεπτα για να κάνει boot και μόλις ένα δευτερόλεπτο για να «ξυπνήσει» από κατάσταση stand by.

Μέσω μιας σύνδεσης DVI όπως και δύο Display Ports το Chromebox τροφοδοτεί μια οθόνη ή μια τηλεόραση. Σύμφωνα με την Google μπορούν να συνδεθούν στο μίνι υπολογιστή της έως δύο οθόνες μέγιστου μεγέθους στις 30 ίντσες.

Μέσω των έξι υποδοχών USB μπορείτε να συνδέσετε, για παράδειγμα, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα Blu-ray drive με το Chromebox. Καρδιά του υπολογιστή της Google αποτελεί ένας επεξεργαστής Celeron B840 με δύο πυρήνες Sandy Bridge κι ένα υποσύστημα γραφικών HD-3000.

Ο επεξεργαστής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε 4GB μνήμη. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε ένα σκληρό δίσκο των 16GB.

Oι διαστάσεις του Chromebox ανέρχονται στα 190,5x190,5x32,5mm, όπερ σημαίνει ότι βρίσκει άνετα θέση στο γραφείο σας.

Το Google Chromebox (Series 3) κατασκευάζεται από την Samsung και μπορείτε να το αγοράσετε, μεταξύ άλλων, από το Amazon.com αντί 300 δολαρίων περίπου.

© pcnea.blogspot.comdon't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα