Ericsson Application Awards για 3η χρονιά

12:01 31/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Ο διεθνής διαγωνισμός Ericsson Application Awards ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ericsson, που επιβραβεύει την καινοτομία και αναδεικνύει το όραμα της εταιρείας για μια διαδικτυωμένη κοινωνία με 50 δισ. συνδεδεμένες συσκευές μέχρι το 2020.
Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Διαδικτυωμένη Κοινωνία» και απευθύνεται σε δύο κατηγορίες κοινού: ομάδες φοιτητών/σπουδαστών και εργαζόμενους μεσαίου μεγέθους εταιριών (με δυναμικό μικρότερο των εκατό ατόμων) του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Οι
ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο, να σχηματίσουν πραγματικές ή δικτυακές ομάδες, να παρουσιάσουν νέες ιδέες και να σκεφτούν έξω από τα συνηθισμένα για να ξεχωρίσουν. Ζητούμενο είναι να αναπτύξουν εφαρμογές στην πλατφόρμα Android που να ανταποκρίνονται στο θέμα του διαγωνισμού.

Η εφαρμογή θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα είτε σε άτομα είτε σε κοινωνικές ομάδες να βελτιώσουν την πρόσβαση στην πληροφορία, να έχει κοινωνικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Η μόνη δέσμευση για την ανάπτυξη της εφαρμογής αφορά στα «δομικά στοιχεία» της, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα Android και τη χρήση των Ericsson Labs API.

Ο θεσμός δημιουργήθηκε από την Ericsson για να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της αγοράς και της εμπειρίας των χρηστών, που εγγυώνται η ανοιχτή πλατφόρμα Android και τα smartphones. Επίσης, για να δώσει ευκαιρίες καινοτομίας και συνεργασίας στις κοινότητες των developers.

Οι τρεις νικήτριες ομάδες από κάθε κατηγορία θα ανταμειφθούν με χρηματικό έπαθλο των €15.000, €10.000 και €5.000 αντίστοιχα καθώς και άλλα δώρα από τη Sony Ericsson που στηρίζει ενεργά το διαγωνισμό.

Η διαδικασία ξεκίνησε! Οι συμμετοχές αναμένονται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2012, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις:

http://www.ericssonapplicationawards.com
www.facebook.com/Ericsson.Application.Awards
https://labs.ericsson.com/
http://developer.sonyericsson.com/

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν μπορούν να ελέγξουν τις πλατφόρμες και τη λειτουργία Web και Android API στη διεύθυνση http://www.ericssonapplicationawards.com/overview

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα