Ericsson @ MWC

10:18 28/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Το ‘Μοbile World Congress’, το σημαντικότερο Συνέδριο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεκίνησε στη Βαρκελώνη.
Από τις 27 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου, οι επισκέπτες στο ‘Hall 6’ της Ericsson θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μέλλον των επικοινωνιών και της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας.
Η Ericsson θα λανσάρει νέα
προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών παρουσιάσεων στους κλάδους της κινητής ευρυζωνικότητας, των OSS/BSS και των Υπηρεσιών Διαχείρισης.

Ακολουθούν συνοπτικά οι σημαντικότερες ανακοινώσεις:

Η Ericsson ενισχύει το οικοσύστημα του LTE
Η Ericsson, εταιρεία με ηγετική θέση στην τεχνολογία LTE, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα επιδείξει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Επιπλέον έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Qualcomm, LG, Sony, Renesas, Nvidia και ST-Ericsson παρέχοντας τη δυνατότητα για πλήρη κάλυψη συσκευών και chipsets που έχουν αναπτύξει οι συγκεκριμένες εταιρείες και τροφοδοτούν το οικοσύστημα του LTE.

Η συγκεκριμένη συνεργασία επιτρέπει στις συνεργαζόμενες εταιρείες να επιδείξουν τις LTE συσκευές τους live χρησιμοποιώντας την υψηλής τεχνολογίας υποδομή της Ericsson. Οι διαφορετικοί UE προμηθευτές είναι στενοί συνεργάτες της Ericsson και όλοι μαζί σαν ομάδα οδηγούν το οικοσύστημα του LTE ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ericsson για το ‘χτίσιμο’ του οικοσυστήματος LTE και συγκεκριμένα της ενίσχυσης των smartphones που έχουν ως βάση τους το LTE.

Περισσότερα από 30 LTE προϊόντα θα παρουσιαστούν στο κομμάτι του LTE της Ericsson κατά τη διάρκεια του MWC.

H λύση ‘Voice over LTE (VoLTE GSMA IR.92)’, καθώς και video calling μέσω LTE (GSMA IR.94) θα παρουσιαστούν σε συσκευές Samsung και LG. Επιπλέον θα παρουσιαστεί live πρώτη φορά παγκοσμίως από LTE σε WCDMA voice handover (SRVCC, Single Radio Voice Call Continuity) σε συνεργασία με την Qualcomm. Οι υπηρεσίες φωνής circuit switched fallback (CSFB) θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την LG στα LTE smartphones.

Υπηρεσίες
Οι πωλήσεις των smartphones αυξάνονται ραγδαία με προβλέψεις για 400 εκατ. πωλήσεις μέσα στο 2012 και 4 δισ. έως το 2016 γεγονός από όπου προκύπτει η ανάγκη για εκσυγχρονισμό, εξέλιξη και ανάδειξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα του δικτύου.

Η Ericsson θα παρουσιάσει 3 νέες υπηρεσίες. Η υπηρεσία ‘Smartphone Network Optimization’ υποστηρίζει τους παρόχους για την έγκαιρη απορρόφηση των δεδομένων και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών μέσα στο δίκτυο.

Η υπηρεσία ‘Managed End-user Service Assurance’ δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους για παρακολούθηση και οπτικοποίηση της ποιότητας που απολαμβάνουν οι τελικοί χρήστες. Τέλος η υπηρεσία ‘Data Center Build & Optimization’ βοηθάει τους παρόχους σχετικά με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν στο cloud.

H Ericsson θα παρουσιάσει υπηρεσίες που βοηθούν τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να εκσυγχρ
Keywords
Τυχαία Θέματα