Digea faqs

02:52 6/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Με αφορμή το κλείσιμο του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής “Υμηττός” από τις 20 Ιουλίου, σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν οι τηλεθεατές του Digea.
Eπιπλέον στη διεύθυνση www.digea.gr μπορείτε να βρείτε τους χάρτες κάλυψης από τα κέντρα εκπομπής «Υμηττός» και «Πάρνηθα» (Ενότητα «Είμαι Ιδιώτης» - «Η ψηφιακή τηλεόραση στην πόλη μου»).

A. Γενικές πληροφορίες για την Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση –
Στοιχεία
για την Ελλάδα

Τι είναι η ψηφιακή μετάβαση και η ψηφιακή τηλεόραση;

- Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος, η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Αποτελεί μια απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και ισχύει για όλες τις χώρες παγκοσμίως, με καταληκτική χρονιά το 2015
- Το μεσοδιάστημα της αλλαγής από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα ονομάζεται ψηφιακή μετάβαση.
- Στην Ελλάδα η μετάβαση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2009 και περισσότερο από το 60% του Ελληνικού πληθυσμού παρακολουθεί ήδη ψηφιακά.
- Μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί ήδη μεγάλες γεωγραφικές περιοχές όπως η Δυτική Ελλάδα, η Ρόδος, η Θράκη, η Θεσσαλία, και μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.
- Βασικά χαρακτηριστικά της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι: κρυστάλλινη εικόνα και ήχος, εξαιρετικά ποιοτικό σήμα, πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG).
- Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος ΔΕΝ απαιτείται συνδρομή – η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση προσφέρεται δωρεάν.

Ποια είναι η Digea και ποιος ο ρόλος της στη μετάβαση;
- Η Digea είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των σταθμών αυτών, καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.
- Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας (multiplexing), τόσο στους προαναφερόμενους μετόχους, όσο και σε όποιον άλλον εταίρο νομιμοποιείται να εκπέμπει ψηφιακά και επιθυμεί να επιλέξει τις υπηρεσίες της εταιρείας.
- Η Digea ως ψηφιακός πάροχος δεν έχει εμπορικό σκοπό, καθώς δεν εμπορεύεται αγαθά. Κύριος προσανατολισμός της είναι η παροχή και υποστήριξη της αναγκαίας τεχνικής υποδομής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην Ελλάδα – άρα με την έννοια αυτή ο ρόλος της μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θεσμικός.

Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες που φέρνει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
- Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι το παρόν και το μέλλον της τηλεόρασης.
- Οι άμεσες δυνατότητες είναι το εξαιρετικά ποιοτικό σήμα, η άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου χωρίς διακοπές, χιόνια και είδωλα και διαδραστικές υπηρεσίες όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος.
- Σε κάθε ψηφιακή μετάβαση απελευθερώνεται φάσμα συχνοτήτων, το οποίο μπορεί να χ
Keywords
Τυχαία Θέματα