Computex: τα οράματα της Intel

13:55 6/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο της Computex ο αντιπρόεδρος της Intel κ. Maloney μίλησε για την ανάπτυξη των φορητών συσκευών και τις ευκαιρίες του κλάδου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Sean Maloney, μέχρι το τέλος του 2012, το 40 τοις εκατό της αγοράς των laptops θα αφορά τα λεγόμενα “Ultrabook,” ένα νέο ανερχόμενο είδος υπολογιστή, ο οποίος θα συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις, βελτιωμένη απόκριση, ασφάλεια, μικρές διαστάσεις και κομψό σχεδιασμό.

Κατά τη διάρκεια
της εναρκτήριας ομιλίας του  στην Computex, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο, ο κ. Maloney παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις σημαντικές αλλαγές που κάνει η Intel όσον αφορά την εξέλιξη (roadmap) των επεξεργαστών Intel Core , ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και αυτής της νέας κατηγορίας υπολογιστών. Επίσης, επανέλαβε για άλλη μια φορά την επιλογή της Intel να επιταχύνει την καινοτομική χρήση των συστημάτων system-on-chips (SoCs) που βασίζονται σε επεξεργαστές της οικογένειας Intel Atom και τοποθετούνται σε netbooks, smartphones, tablets, ή άλλες φορητές συσκευές αυτού του τύπου.

“Το computing αποκτά παίρνει πλέον πολλές μορφές,” είπε ο κ. Maloney. “Η τεχνολογική καινοτομία λειτουργεί ως καταλύτης. Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στα πλάνα εξέλιξης των προϊόντων της Intel, σε συνδυασμό με την στενή συνεργασία όλου του κλάδου, πρόκειται να επιφέρουν συναρπαστικές αλλαγές στον τομέα των προσωπικών υπολογιστών μέσα σε λίγα χρόνια.” 

Tο “Ultrabook”
Το όραμα  της Intel είναι να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες για μια νέα εμπειρία χρήσης, μέσα από την ταχύτερη ανάδειξη μιας νέας κατηγορίας κινητών υπολογιστών, οι οποίοι θα συνδυάζουν την απόδοση και τις δυνατότητες ενός σημερινού laptop, με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά μιας ταμπλέτας, σε μια λεπτή και κομψή συσκευή μικρού βάρους, η οποία θα προσφέρει ταχύτητα και ασφάλεια. Η εξέλιξη του Ultrabook θα διαμορφωθεί μέσα από το νόμο του Moore και την τεχνολογία πυριτίου, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη και στην περίπτωση του κλασικού PC τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο κ. Maloney περιέγραψε τρεις φάσεις-κλειδί στην στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την ταχύτερη υλοποίηση αυτού του οράματος, που ξεκινά να εκτυλίσσεται με την παρουσίαση της 2ης γενιάς των επεξεργαστών Intel Core.

Η οικογένεια των συγκεκριμένων προϊόντων θα δώσει τη δυνατότητα να κατασκευαστούν κομψοί υπολογιστές με πάχος μικρότερο των 20 χιλιοστών (0.8 ίντσες), χαμηλό βάρος και βασική τιμή διάθεσης κάτω από $1.000 δολάρια. Συστήματα που βασίζονται σε αυτούς τους επεξεργαστές, όπως το Ultrabook UX21 της ASUS, αναμένεται να βγουν στην αγορά την περίοδο των γιορτών του 2011. Ο πρόεδρος της ASUS κ. Jonney Shih μοιράστηκε το βήμα με τον κ. Maloney, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο ultra-thin λάπτοπ της εταιρείας του, το οποίο βασίζεται στην πιο πρόσφατη έκδοση της 2ης γενιάς των επεξεργαστών Intel Core.

“Στην ASUS ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με το όραμα της Intel για τα Ultrabook,” είπε ο κ. Shih. “Οι π
Keywords
Τυχαία Θέματα