Blogger: το βατερλό της Google

20:55 13/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Από χθες το βράδυ τα μεσάνυχτα το blogger παρουσίασε ξανά τα προβλήματα της περασμένης ημέρας παραμένοντας απροσπέλαστο για τους διαχειριστές των blogs που φιλοξενούνται στο blogspot.com. Έτσι για πολλές ώρες μπορούσε να δει κανείς τα posts της Τετάρτης (η Google είχε ανεβάσει προφανώς το backup έως εκείνη την ημέρας) καθώς όλα
τα υπόλοιπα posts και σχόλια η Google τα είχε σβήσει για να επιλύσει το πρόβλημα όπως δήλωνε στο λογαριασμό της στο Twitter.


Σύμφωνα με την Google το πρόβλημα δεν οφείλονταν στη διαδικασία αναβάθμισης του blogger αλλά σε εργασίες συντήρησης! Επιτρέψτε μας, ωστόσο, να έχουμε τις αμφιβολίες μας καθώς κλασικές εργασίες συντήρησης δεν δικαιολογούν τόσες ώρες αποκλεισμού στην υπηρεσία. Πιστεύουμε ότι το βατερλό που έπαθε η Google με το blogger πρέπει να έχει σχέση με την αναβάθμιση της υπηρεσίας που σχεδίαζε εδώ και καιρό παρόλο που έως τώρα η ίδια δεν το παραδέχεται.

Τα σχόλια των απανταχού bloggers για την υπηρεσία κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι με την ίδια την Google να ζητά συνεχώς συγγνώμη με Tweets στο λογαριασμό της στο Twitter (#blogger).

Στο σχετικό διάγραμμα από το downrightnow.com μπορείτε να δείτε την πολύωρη διακοπή λειτουργία του blogger. Η μπλε γραμμή δείχνει την κατάσταση της υπηρεσίας. Όταν είναι στο πράσινο η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά ενώ όταν είναι στο πορτοκαλί είναι εκτός λειτουργίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια που το blogger ήταν εκτός οι χρήστες του έβλεπαν το μήνυμα της ακόλουθης εικόνας.



Ακολουθώντας τις υποδείξεις του σχετικού κειμένου "Για πρόσθετες λεπτομέρειες επισκεφθείτε τη σελίδα Κατάσταση Blogger" και κάνοντας κλικ στο Κατάσταση Blogger άνοιγε η σελίδα status.blogger.com η οποία δεν έδινε καμία χρήσιμη πληροφορία ή βοήθεια. Ενημέρωση για την κατάσταση της υπηρεσίας υπήρχε είτε μέσω των posts στο επίσημο forum της εταιρείας [http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=7b6d0384a4f5fa00&hl=en] είτε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter [http://twitter.com/blogger].

Το χειρότερο από όλα ήταν η σιγή ιχθύος που τηρούσαν οι μηχανικοί της Google καθώς κανείς δεν έλεγε τίποτα για το ποια ήταν η αιτία και πότε θα αντιμετωπίζονταν.

Πάντως η πάνω από μια ημέρα κατάρρευση του blogger εγείρει πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Google, τουλάχιστον όπως την ξέραμε έως τώρα.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, τι επιπτώσεις θα είχε αν αυτό συνέβαινε σε μια άλλη υπηρεσία της Google. Δεν λέμε το Gmail, ας πούμε το Google Docs για παράδειγμα. Τότε όλα τα έγγραφα σας που έχετε αποθηκεύσει σε αυτή την υπηρεσία – κάποια από τα οποία δεν αποκλείεται και να είναι σημαντικά ή επείγοντα – δεν θα ήταν προσπελάσιμα.

Δυστυχώς, με βάση την εμπειρία που είχαμε με το blogger [το οποίο ανήκει στην Google από το 2003], κανείς δεν μας εγγυάται ότι δεν συμβεί κάτι αντίστοιχο με το σημερινό σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google.

Το συμβάν με το blogger ήταν ένα πραγματικό βατερλό για την Google που
Keywords
Τυχαία Θέματα