Asus: υποδοχές Thunderbolt στα νέα motherboards

13:14 20/4/2012 - Πηγή: PC Nea
Ήδη από την CeBIT 2012 είχαν παρουσιαστεί τα πρώτα motherboards με τη νέα θύρα επικοινωνίας της Intel. Η Asus, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές motherboards, σκοπεύει να ρίξει στην αγορά τα πρώτα της motherboards που θα διαθέτουν το Thunderbolt.

Έως
τώρα το Thunderbolt δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί. Μπορεί η νέα υποδοχή σύνδεσης της Intel να υπάρχει σε πολλά προϊόντα της Apple, ωστόσο στην αγορά mainstream για τα PCs υπάρχουν ελάχιστα προϊόντα.

Μόλις τον τελευταίο μήνα ανακοινώθηκε το καλώδιο Thunderbolt για τη θύρα της Intel το οποίο θα κυκλοφορήσει φέτος. Ωστόσο για να καθιερωθεί η νέα θύρα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται και σε διάφορα motherboards.

Αυτό ακριβώς έκανε η MSI με το Z77A-GB80. Κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και η Asus. Ως εκ τούτου δεσμεύει ένα ειδικό "TB_HEADER" στα σύγχρονα motherboards της το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη μιας ThunderBolt κάρτας. Αυτή θα μπαίνει σε έναν PCI-Express 2.0 δίαυλο. Ο σχετικός Thunderbolt-Header υπάρχει στα ακόλουθα motherboard της Asus:

Maximus V Gene
P8Z77-V Deluxe
P8Z77-V Pro
P8Z77-V
Sabertooth Z77
P8H77-V
P8H77-M Pro

Η τιμή της σχετικής κάρτας επέκτασης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Η κάρτα αναμένεται να μπει στην αγορά στις 27 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: techpowerup.com
© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα