Apple: προετοιμασίες για την αποχώρηση του Jobs

11:46 10/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Ένα άρθρο του τελευταίου τεύχους του αμερικανικού περιοδικού Forbes αναφέρεται στις προετοιμασίες που κάνει η Apple για την μετά Steve Jobs εποχή. Η εταιρεία προσέλαβε γι’ αυτό το σκοπό γκουρού του μάνατζμεντ ώστε να βοηθήσουν στη μετά Steve εποχή και την ίδρυση ενός εσωτερικού Πανεπιστημίου. To σχετικό project
το διευθύνουν ο Joel Podolny, πρώην Πρύτανης του Ινστιτούτου management στο Πανεπιστήμιο Yale και ο άλλοτε καθηγητής του Harvard, Richard Tedlow.

Ανάμεσα στα πρώτα τους μελήματα είναι η ανάλυση σημαντικών αποφάσεων της εταιρείας και ο ορισμός μια φιλοσοφίας management αλά Apple. Το άρθρο έχει διανθιστεί με ανέκδοτα σχετικά με τις μέθοδους managemt του Steve Jobs. Η σκληρή του στάση απέναντι στους εργαζόμενους της εταιρείας του ιδιαίτερα σε αποτυχίες έχει μείνει θρυλική. Δεν αποδέχεται την κακή δουλειά ακόμα και αν υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτήν. Γι' αυτον δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Για κάποια καθαρίστρια υπάρχουν δικαιολογίες, για αποφάσεις που αφορούν το management δεν υπάρχουν δικαιλογίες για μια αποτυχία σύμφωνα με τον Jobs.
Keywords
Τυχαία Θέματα