6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ

14:40 31/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Στις 2 και 3 Ιουνίου 2011, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει το 6ο Διεθνές της Συνέδριο με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο "ΔΑΪΣ" στον Παράδεισο Αμαρουσίου. με την παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της
Κυβέρνησης κ. Γεώργιος Παπανδρέου.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών περιλαμβάνονται ακόμη ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.

Οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές υψηλών ταχυτήτων αποτελούν θεμέλιο για την ψηφιακή οικονομία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την πρόσβαση του πολίτη στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας 2020 αποτελεί πρόκληση για τη χώρα μας, αλλά την ίδια στιγμή συνιστά και μία σημαντική αναπτυξιακή διέξοδο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία.

Παρέχοντας ένα ανοικτό βήμα ανταλλαγής απόψεων με θέμα τις δυνατότητες και τις προκλήσεις του ψηφιακού μέλλοντος, η ΕΕΤΤ έχει προσκαλέσει μία πλειάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την καλλιέργεια του δημόσιου διαλόγου και την ανάδειξη των ευκαιριών που συνεπάγεται η μετάβαση στις προηγμένες υποδομές επικοινωνιών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνεται η συμβολή της καθολικής ευρυζωνικής πρόσβασης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τα αναμενόμενα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, οι εναλλακτικές λύσεις για την ανάπτυξη προηγμένων δικτυακών υποδομών στην Ελλάδα, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ευρυζωνικά δίκτυα, αλλά και οι πολιτικές αξιοποίησης του ραδιοφάσματος για την κινητή ευρυζωνικότητα και την ταχεία μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Στο Συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών, εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών φορέων με αρμοδιότητες στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στελέχη της ευρωπαϊκής και εγχώριας αγοράς.

Στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου http://www.eett.gr/conference2011/html/programme-gr.htm παρέχονται πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τους ομιλητές, το συνεδριακό χώρο και τη μετακίνηση των συνέδρων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ www.eett.gr

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα