Ζητεί την αποχή ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέϊ

Ο πρώην διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και σήμερα αντιπολιτευόμενος την κυβέρνηση στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέϊ, ζήτησε σήμερα να γίνει αποχή από τις προεδρικές εκλογές του 2011, ενώ χαρακτήρισε "φάρσα" τις εντελώς πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

"Πρέπει να συσπειρωθεί σε μία 'γραμμή' και μόνον όλη η αντιπολίτευση,
πρέπει να αναγγείλει με ειλικρίνεια ότι θα απέχει από οποιαδήποτε προεδρική εκλογή, εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί στο σημείο αυτό το Σύνταγμα μας", τόνισε επίσης ο κ. Μπαραντέϊ, που οι δηλώσεις του κυκλοφορούν στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, με την υπόμνηση ότι "(οι δηλώσεις) απευθύνονται σε όλη την αιγυπτιακή γνώμη".

"Έχουμε το δικαίωμα να διαδηλώνομε ειρηνικά υπέρ αυτών των αλλαγών, να επιδεικνύουμε ειρηνικά πολιτική ανυπακοή", τονίζεται επίσης στις δηλώσεις.

Επισήμανε παράλληλα ότι εάν το εν λόγω αίτημα δεν τύχει σεβασμού από την κυβέρνηση, "τότε ανοίγει ο δρόμος προς τη βία, που βέβαια κανένας στην Αί
Keywords
Τυχαία Θέματα