Υπουργικό για τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας

Με τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας θα ασχοληθεί το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Την Παρασκευή κάτοικοι, αλλά και ορισμένοι ακροδεξιοί, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες και να συλληφθούν
οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου.

Το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα δέκα ατόμων σταμάτησε αστικό λεωφορείο και κατέβασε από αυτό τους μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια χτυπήθηκαν, προπηλακίστηκαν και κυνηγήθηκαν. Τα επεισόδια σταμάτησαν μόνο όταν έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιθέσεις δέχτηκαν επίσης αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν αλλοδαποί, με σπάσιμο τζαμιών και απειλές. Αρκετοί περαστικοί αλλοδαποί προπηλακίζονταν αδιακρίτως.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πορείες μελών της Χρυσής Αυγής και ατόμων που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης, που βρίσκονται κοντά στα δικαστήρια της πόλης, και στη συνέχεια, έκαναν πορεία κατά της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν κάνει κατάληψη της τοποθεσίας που θα γινόταν αρχικά η συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής, το πάρκο απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση και πορεία. Οι δύο πορείες είχαν διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν συναντήθηκαν. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τις κινητοποιήσεις.

Ο εκπρόσωπος ΝΔ Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι απελπιστική». «Η ανομία, το παραεμπόριο, η εγκληματικότητα, η βία και τα φαινόμενα αυτοδικίας δημιουργούν καταστάσεις που νεκρώνουν την οικονομική και παραλύουν την κοινωνική ζωή», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «μικρές μειοψηφίες έχουν καταντήσει το κέντρο της πόλης ΄΄εμπόλεμη ζώνη΄΄, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί παράλυτη και σχολιάζει τα γεγονότα σαν ανεύθυνος παρατηρητής».

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σχολίασε ότι «η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄ και άλλων ακροδεξιών ομάδων και ΄΄μπράβων΄΄, που παριστάνουν τους προστάτες της ΄΄τάξης΄΄, μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας».

«Η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές που ακολούθησε και το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Έλληνες, είναι αποτέλεσμα του ίδιου προβλήματος. Δείχνουν την οξύτητα του προβλήματος και τους μεγάλους κινδύνο
Keywords
Τυχαία Θέματα