Υποψηφιότητες για το δημοσιογραφικό βραβείο "Ελένης Βλάχου"

Στις 11 Μαΐου, λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου», που προκηρύσσει για πέμπτη φορά η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Αρχής γενομένης από το 2003, το βραβείο απονέμεται ανά διετία σ' έναν δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα, ως αναγνώριση των επιδόσεων στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων.

Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία, χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ και
δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν άρθρα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το Διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων και των blogs) σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής άρθρων για τον προηγούμενο διαγωνισμό (5 Μαΐου 2009). Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας.

Τα σχετικά δημοσιεύματα (μέγιστη υποβολή πέντε δημοσιευμάτων ανά διαγωνιζόμενο) πρέπει να υποβληθούν στη γερμανική πρεσβεία έως την 11η Μαΐου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση [email protected], ή μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Θέμα: «Βραβείο Ελένης Βλάχου», Καραολή & Δημητρίου 3, 10675 Αθήνα- Κολωνάκι, αναγράφοντας και τα στοιχεία του αποστολέα.

Έως σήμερα, με το βραβείο «Ελένη Βλάχου» έχουν τιμηθεί δημοσιογράφοι, ο αείμνηστος Ιωάννης Ε. Διακογιάννης (2003), ο Κώστας Ιορδανίδης (2005), ο Κώστας Αργυρός (2007) και η Μαρία Νικολάου (2009).

Ο νικητής επιλέγεται από μία ανεξάρτητη κριτική επιτροπή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 7285225 (κ. Σαμψωνίδου) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ενώ στην ιστοσελίδα http:/web.ana-mpa.gr/vlachou, υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τους νικητές προηγούμενων διαγωνισμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα