«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»

«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη κόρη, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του
Κινήματος σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή
θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

Στην Αχαΐα άνοιξαν τα 13 από τα 14 εκλογικά τμήματα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.
Η νομαρχιακή επιτροπή αποφάσισε να μην λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, διότι όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

Πάντως στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα η διαδικασία ξεκίνησε και εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο, υπάρχει προσέλευση.

Ομαλά ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η ψηφοφορία για την ανάδειξη πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένα από τα πρώτα δείγματα της προσέλευσης. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπαστεργίου, μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας ψήφισαν 1.600 άτομα, στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα και από τους ψηφοφόρους που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους αλλά και για την έλλειψη φακέλων.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ προχωρεί και ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του ΠαΣοΚ συμμετέχοντας μεν σε μία τυπικού χαρακτήρα εκλογική διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας Βενιζέλου, που όμως αποτελεί κρίσιμο τεστ για τη συσπείρωση της κομματικής βάσης ενόψει των εθνικών εκλογών.

Για το λόγο αυτόν το τελευταίο διάστημα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιδώθηκαν σε μία «εκστρατεία» προσέλκυσης πλήθους ψηφοφόρων, που σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν γυρίσει την πλάτη στο κόμμα.
Εν όψει της αποχώρησής του από την ηγεσία, ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε το απόγευμα του Σαββάτου την τελευταία του συνάντηση υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΠαΣοΚ, με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε για ακόμη μία φορά πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία, μέσω μηνύματος στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Την Κυριακή 18/3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά. Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη», τονίζει στο μήνυμά του.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9.00 και ολο
Keywords
Τυχαία Θέματα