Το Πακιστάν δεν διαθέτει τα μέσα για να βοηθήσει στο Αφγανιστάν

Το Πακιστάν είναι πολύ απασχολημένο με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές στη χώρα για να βοηθήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο γειτονικό Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο πολιτικός εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας στη χώρα.

Ο Μαρκ Σέντγουιλ, υπεύθυνος για το συντονισμό πολιτικοστρατιωτικών υποθέσεων στο Αφγανιστάν, υπογράμμισε ενώπιον του κέντρου Asia Society που εδρεύει στη Νέα
Υόρκη, ότι οι πακιστανικές δυνάμεις εντείνουν τη δράση τους κατά των εξτρεμιστικών οργανώσεων, οι οποίες άλλοτε είχαν την υποστήριξη του κράτους.

Παρά ταύτα, οι πακιστανικές δυνάμεις έχουν περιορισμένα αποτελέσματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν τους ισλαμιστές μαχητές να περνούν στο Αφγανιστάν για να πολεμούν εκεί εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

"Για να είμαι ειλικρινής, οι Πακιστανοί είναι απασχολημένοι με τις εσωτερικές τους απειλές", τόνισε.

"Ο κόσμος λέει μερικές φορές ότι οι Πακιστανοί πρέπει να δράσουν αποτελεσματικότερα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν χάσει έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό στρατιωτών στις μάχες κατά των εξτρεμιστικών οργανώσεων, οι οποίες εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον τους.

Ο Σέντγουιλ δήλωσε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν πρέπει να ασκούν πιέσεις προς την πακιστανική κυβέρνηση. "Εάν επιμένουμε να λέμε ότι θα χορηγήσουμε ή θα αφαιρέσουμε ένα προνόμιο, θα στραφούν προς κάποιον άλλον. Αυτό έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν", προειδοποίησε.
Keywords
Τυχαία Θέματα