Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Πραγματοποιήθηκε, στις 30 Μαρτίου 2011, η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΚΕ.Π.ΚΑ., για το 2010, εγκρίθηκαν, ομόφωνα. Την ίδια μέρα και την επομένη, διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συγκροτήθηκε, στις 06 Απριλίου 2011, σε σώμα, ως εξής:
Νικόλαος Τσεμπερλίδης Πρόεδρος
Μιλτιάδης Κουμιώτης Αντιπρόεδρος
Ευαγγελία Κεκελέκη Γενική Γραμματέας
Νικόλαος Αποστολάκης Ταμίας
Γεώργιος Σαμούρης Ειδικός Γραμματέας
Παύλος Λαζαρίδης Μέλος
Νικόλαος Ραγιάς Μέλος
Χρήστος
Ιωαννίδης Μέλος
Γεώργιος Μάνος Μέλος
Δημήτριος Μπόσκου Αναπληρωματικό Μέλος
Κυριάκος Μούτσης Αναπληρωματικό Μέλος
Αναστάσιος Πολίτης Αναπληρωματικό Μέλος
Αναστάσιος Παρανός Αναπληρωματικό Μέλος
Θεοχάρης Πετρίδης Αναπληρωματικό Μέλος

Η λειτουργία του ΚΕ.Π.ΚΑ. βασιζόταν και βασίζεται, σε συγκεκριμένες αρχές. Εθελοντισμός, αξιοπιστία, διαφάνεια, δημοκρατία, συλλογικότητα, ανεξαρτησία. Αυτές τις αρχές διαφυλάξαμε όλη την προηγούμενη χρονιά. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, προς όλες τις πλευρές (κόμματα, εξουσίες, οικονομικά συμφέροντα). Το ΚΕ.Π.ΚΑ. είναι ανεξάρτητη Ένωση Καταναλωτών. Τα εκλεγμένα, με δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα μόνα, που αποφασίζουν τη στρατηγική και την πολιτική της οργάνωσης. Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς, που αποτελούμε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τακτικά και αναπληρωματικά καθώς και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής έχουμε διασφαλίσει το βιοπορισμό μας, από πηγές, εκτός ΚΕ.Π.ΚΑ. Δηλαδή, από την εργασία μας. Προσφέρουμε, εθελοντικά, σε βάρος του ελεύθερου χρόνου μας, σε βάρος των οικογενειών μας, σε βάρος της προσωπικής μας διασκέδασης. Προσφέρουμε, γιατί αυτό μας ανταποδίδει χαρά, γνώση, ικανοποίηση ότι συμμετέχουμε στην Κοινωνία των Πολιτών. Προσφέρουμε, γιατί είναι επιλογή μας και αγαπάμε αυτό, που κάνουμε. Η διασφάλιση του βιοπορισμού μας, σε συνδυασμό, με τον απαράβατο όρο του εθελοντισμού, μας κάνουν ανεξάρτητους, από οποιαδήποτε συμφέροντα, οικονομικά και κομματικά. Όποιος και αν ασκεί εξουσία, αν την ασκεί, σωστά, θα έχει την αναγνώρισή μας. Όποιος και αν ασκεί εξουσία, αν κάνει λάθη, θα του τα επισημαίνουμε. Όμως, αν εφαρμόζει, συνειδητά, πολιτικές, που βλάπτουν τα δικαιώματα των Καταναλωτών, θα μας βρει απέναντι και θα χρεωθεί το κόστος των επιλογών του.

Η διαφάνεια και η δημοκρατική λειτουργία, αποτελούν βασικές αρχές της λειτουργίας του ΚΕ.Π.ΚΑ. Για αυτό, από το 2007, αρχίσαμε να δημοσιεύουμε, στην ιστοσελίδα μας, καταρχάς, το σχέδιο και μετά την έγκριση, το τελικό κείμενο του διοικητικού και οικονομικού μας απολογισμού, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα, στα μέλη μας, εκτός Θεσσαλονίκης και σε όσους δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν, στη Γενική μας Συνέλευση, να ενημερωθούν και να μας κρίνουν.

Για να κατοχυρώσουμε, ακόμη περισσότερο, τη δημοκρατική μας λειτουργία και επειδή τα μέλη τ
Keywords
Τυχαία Θέματα